Maak een afspraak
30 oktober 2021

LICHT(ER)

Dankzij mijn yoga teacher training leerde ik nog meer te leven met intentie!

Leven met intentie: wat is het?

Als je je verdiept in spiritualiteit, kom je het woord ‘intentie’ overal tegen.

Een intentie is het voornemen een handeling te verrichten. Het staat voor een bedoeling of een voornemen. 

Zorgen voor bewust positieve gedachtes. Deze kunnen te maken hebben met jouw motivatie, je doelen, je dromen en je verlangens.

 • Waar word jij Γ©cht gelukkig van πŸ˜ƒ ?
 • Wat wil je graag waarmaken 🀩 ?

Om die belangrijke dingen niet uit het oog te verliezen Γ©n om ze ook echt te waar te maken, kun je ‘leven met intentie’.

Hoe leef je met intentie?

 • Door mindfulness, yoga & meditatie te beoefenen. Want het brengt je heel dicht bij jezelf. En zo krijg je meer voeling met uw eigen verlangens & wensen.
 • Ik laat je inspireren door anderen, via kunst, boeken, reportages enz. Het zal je motiveren om zelf aan de slag te gaan!
 • Door te gaan wandelen in de natuur (de connectie met de natuur 🌳) met gelijkgestemde zielen & door gesprekken aan te gaan die net dat laagje dieper gaan. Zo besef je terug wat er toe doet & wat niet!
 • Na een meditatie, je dromen & doelen … meenemen in een flow writing. Deze visualiseer ik dan ook volledig. Zo zag ik mezelf al zitten op mijn eigen georganiseerde “Inside Out Retreat” in het buitenland 😎

Weet, wat je aandacht geeft groeit 🌱🌱🌱

Wat doet “leven met intentie” met je?

Mij maakt het mij vooral LICHTER & GELUKKIGER!

Niet dat ik lichter weeg πŸ€ͺ, nee, integendeel, ik denk dat ik zelfs 5 kg meer weeg dan enkele jaren terug. Ik VOEL me vooral veel LICHTER. Alsof er toch een pakske van mijn schouders afgevallen is.

Trok ik bepaalde dingen naar me toe die niet Γ©cht voor mij bedoeld waren, waarschijnlijk wel πŸ€·β€β™€οΈ. Ik was me er in het begin alleszins niet bewust van. Ik dacht dat het zo hoorde en ik was vooral héél ambitieus. Niets mis mee natuurlijk. Ik ging en wou het familiebedrijf verder zetten, met volle goesting πŸ’ͺ🏻. Maar toch begonnen er wat zaken te schuren, vooral toen ik mama geworden was. Ik voelde mij heel verdeeld … Ik liet het schuren. Met een burn-out tot gevolg.

Bewustwording brengt verheldering & verlichting! Voor mij was dit mijn hoogsensitiviteit ontdekken & daar leren mee omgaan.

Nu besef ik dat het ook anders kan! Als het nu nog schuurt, ga ik er onmiddellijk naartoe om het aan te pakken & neem ik mijn verantwoordelijkheid hierin. Ik ben dan ook baas over mijn eigen gedachtes & gevoelens.

Als het blijft schuren, vraagt het om VERANDERING.

Verandering vraagt om het oude los te laten. Een thema die heel vaak terugkomt in mijn coaching praktijk. De angst leren loslaten en terug groeien naar dat vertrouwen!

De herfstperiode πŸ‚πŸƒπŸ is het ideale moment om al eens het voorbije jaar te beschouwen. Wat ging er goed en was de max en wat kan er anders?

Zo heb ik beseft dat het voor mij vooral om KWALITEIT gaat boven KWANTITEIT. Het maakt mij ook lichter, dit vraagt dan ook voor aanpassingen.

Hierdoor maak ik ook andere keuzes, keuzes die nog beter bij mij passen. Ik leer steeds meer doseren. Het lukt me beter & beter. Ik ben hier verdomd fier over. Ik kies bewuster wat ik lees, volg op tv of op social media, eet bewuster …

Dit alles maakt mij lichter ✨

DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY!

Heb ik dan nooit meer een mindere dag?

Oh ja wel hoor. Wat doe ik dan op zulke dagen?

 • Bladeren in mijn dankbaarheidsdagboek πŸ“–!
 • Een warm badje πŸ›€ nemen en extra lief zijn voor mijn lijf.
 • Extra vroeg in mijn bed kruipen.
 • Chocolade eten 🍫
 • Mild zijn voor mezelf en weten dat ook zo’n dag passeert.
 • Beseffen dat alles cylisch is, ups and downs, eb & vloed …
 • Mediteren & naar zachte muziek luisteren.

Dat lichter voelen, dat is hetgeen ik ook aan jullie wil doorgeven !

Daarom heb ik 2 nieuwe “Inside Out Retreats” ingepland!

Een 5 daagse “Inside Out Retreat” naar Portugal.

Een in het voorjaar van donderdag 28 april tem dinsdag 3 mei 2022 & in een in het najaar van donderdag 6 tot dinsdag 11 oktober 2022.

Ik kan maar 1 ding zeggen, de eerste editie in oktober 2021 was in ieder geval MAGISCH … ✨✨✨ (lees hier gerust de getuigenissen)

Goesting om dit ook te ervaren?

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. (Max groep van 8 personen)

Stuur me mailtje als je er graag bij zou zijn!

Lukt het niet om mee te gaan op retreat maar wens je toch ook meer te leven met intentie? Coaching kan ook 1 op 1 bij mij in de praktijk in Kuurne of via Zoom.

Mijn intentie is om mijn licht verder te laten stralen ✨✨✨!

TO SHINE FROM INSIDE OUT ✨✨✨

Wat is jullie intentie na het lezen van dit blogstukje? Wat zou je graag anders zien?

Wil je samen op reis naar meer INNERLIJKE RUST & GELUK?

Stuur me een mailtje! Ik help je graag.

Barbara