Maak een afspraak
19 maart 2020

TIME OUT

Zo goed als de hele wereld krijgt dan plots een verplichte TIME OUT. Buiten de dokters, verpleegsters, apothekers, en nog bepaalde sectoren draaien momenteel dubbele stiften. Ik hoop dat iedereen beseft wat deze mensen momenteel aan het doen zijn! Maar voor de meesten onder ons is er de tijd om te vertragen

Ik weet het, het voelt allemaal héél dubbel aan. Langs de ene kant zijn we doodsbang om mensen te verliezen en mensen ziek te maken zonder dat we het misschien zelf beseffen. Het lijkt ook allemaal heel onwerkelijk. Een oorlog hebben wij (gelukkig) nooit meegemaakt. In oorlogstijd was er naast de quarantaine ook nog voedseltekort … nu kunnen we alles eten wat we maar willen. Tijd nemen om gezond te koken. We hebben geen excuses meer 🙂

In quarantaine leven brengt wel gemengde gevoelens naar boven. Het gemis om naar familie & vrienden te gaan … sociale dieren zoals we zijn. Vooral wanneer je uzelf niet ziek voelt, is het allemaal nog moeilijker om het te vatten. Langs de andere kant hebben we nu tijd om te ver-tragen. Quality-time thuis. In onze kleine cocon. Sommigen hadden er misschien wel al jaren nood aan … want naast het corana virus was er ook al een burn-out epidemie op gang … voor deze mensen is het misschien wel een geschenk uit de hemel. Nu mogen ze eens op de REM staan. Er is nu niemand meer die hen tegenhoudt …

Nu we constant thuis zijn, kunnen we de gezelschapsspelletjes terug bovenhalen of tijd nemen voor die lang uitgestelde taken! Of een lange natuurwandeling maken … Tijd nemen om te VER-TRAGEN!

Zo heeft ieder nadeel ook zijn voordeel 🙂

#positiefdenken

Wij waren toevallig al een paar weken geleden begonnen met die lenteschoonmaak.Ook omdat mijn neef vanuit Amerika kwam logeren met zijn vrouw en zoontje voor het feest van mijn ouders, hun jubileum (50 jaar getrouwd). Ik had onmiddellijk een extra drive om de boel hier eens deftig aan te pakken … Toch wel straf hoe een externe factor die extra drive geeft om in gang te schieten. Soms hebben we gewoon een schop onder onze kont nodig.

Het langverwachte feest viel in het water door het Corona virus en zo keerde mij neef & zijn gezin nog net op tijd terug naar huis. Mijn half opgeruimde huis hebben ze dus niet meer gezien. Ik hoop dat het helemaal proper zal zijn tegen dat ze terugkomen 😉.

Daarom zal ik voor de komende weken een PLANNING 🗓️ opmaken. Want ik wil dan alles tegelijk doen … en daarna ben ik dan doodmoe … dus doseren is boodschap!

Alhoewel we van nature uit ook wel graag eens LUI zijn. Opstaan wanneer je uitgeslapen bent en niet omdat de wekker ⏰ u uit uw bed schudt …

Mijn taak als TAXI MAMA 🚕 valt ook volledig weg … wat een zee van tijd die vrijkomt. Wetende dat ik zo goed als iedere dag wel ergens naartoe mag rijden. Turnen, ballet, tekenacademie, scouts, balletwedstrijden doorheen het ganse land, …

Om niet te vervallen in LUIHEID ben ik blij met de STRUCTUUR die ik voor mezelf opleg.

Wat houdt die structuur juist in voor mezelf?

  • Niet meer dan 8u slapen per nacht, dit is voor mij meer dan voldoende.
  • Vers eten halen 🍅🥕🥦 en leren koken.
  • Iedere dag enkele huishoudelijke taken afwerken (zo heb ik gisteren het gras afgereden), ik ben ook nog nooit zo goed meegeweest met mijnen strijk (heerlijk).
  • Dagelijks mediteren.
  • Om de 2 dagen yoga doen. Liefst iedere dag … 🧘
  • Mijn opgelegde lectuur 📚 lezen voor mijn lopende opleidingen. Is geen opdracht! Doe ik met heel veel plezier.
  • Extra tijd doorbrengen met de kids, zo zijn we al gaan wandelen in de duinen waar we wisten dat er geen volk ging zijn!
  • Wanneer er zon 🌞 is het mij een half uurtje in de hangmat permitteren, lekker wat vitamine D opdoen en dat met een heerlijk streepje muziek in mijnen koptelefoon.
  • Cursussen nog eens opnieuw doornemen.
  • Werken aan mijn teksten voor mijn website.

Hoe ziet die structuur er voor jullie uit?

Voor mezelf komt er ook wat tijd vrij om eens naar een film te kijken, dit deed ik vroeger heel graag. Ik kan daar enorm van genieten. Aan Netflix reeksen ga ik niet beginnen … want dan stel ik die uitgestelde taken terug uit. Kan niet de bedoeling zijn. Ik zou er geen voldoening uit halen. En dit is voor iedereen persoonlijk. Misschien hebben jullie nu wel goesting om te beginnen Netflix bingewatchen. Aan u de keuze, maar we weten allen dat BEWEGEN gezonder is om uw immuniteit naar omhoog te krijgen 👍

Deze week heb ik naar deze film 🎬 gekeken op aanraden van een vriendin van mij. Dankuwel Sandrine voor de tip.

VERVELEN ga sowieso niet snel doen. Ik heb nog massa’s ongelezen boeken liggen … ik kan nog weg voor een paar jaar 😉 Ons eens vervelen kan ook geen kwaad … dit komt alleen maar onze creativiteit ten goede! Het is dus OK om u eens te vervelen. We zijn dan ook nog maar dag 3 … misschien dat ik binnen 3 weken wel anders spreek.

Ik zal sowieso proberen, de momenten dat ik ‘luiheid” ervaar, ook daar wat MILDER in te zijn voor mezelf. En dit dan ook even toelaten. Want uit het niets komen vaak de beste ideeën naar boven. Haha.

Wat kunnen we nog doen, naast boeken lezen, films kijken, … , ja BEWEGEN 🏃‍♀️! Want bewegen is gezond. Mijn yogamatje is nu nog meer dan ooit mijn trouwe vriend! Dus ook voor diegenen die geen tuin hebben, een yogamatje neemt écht niet zoveel plaats in. Let’s move that ass 😉

Naast al dit, kunnen we ook onze CREATIVITEIT aanspreken om te helpen waar nodig. Voor diegenen die goed kunnen naaien en/of een naaimachine hebben thuis, kunnen ze helpen om mondmaskertjes 😷😷😷 te naaien. Gezien dat er al heel wat initiatieven komen om te helpen. Mooi om te zien. Zo kunnen onze kinderen eventueel een leuke brief of tekening maken om die dan op te sturen naar de bejaarden die momenteel geen bezoek mogen ontvangen. Dat ze voelen dat ze niet in de steek worden gelaten … integendeel.

U ziet, voor mij is DOSEREN eigenlijk ook best een opdracht voor de komende weken! Want zoals ik al zei, vervelen ga ik mij niet snel doen. Integendeel. Ik wil steeds TE VEEL doen! De tuin opruimen, en al mijn ramen poetsen, en verder schrijven aan mijn content, en en en … JA, want er is toch ALTIJD wel iets te doen. Het werk is dan ook NOOIT gedaan. Woorden zoals “altijd” & “nooit” zijn woorden die ik dan ook zoveel mogelijk probeer te bannen in mijn taalgebruik.

Daarnaast zal ook mijn GEDULD ⌛ getest worden. Geduld hebben met mijn 2 overactieve kids … 🤪 (wetende dat ze elk gemiddeld 15 uur sporten per week). Geduld hebben om vrienden & familie even niet te zien. Geduld hebben in het proces. As simple as that!

Deze morgen had mijn zoon Jean digitaal les. Dit vond ik écht fantastisch om te zien. Hoe onze kids op deze manier toch nog met mekaar geconnecteerd zijn, samen met hun meester. Lang leve de technologie die ons op deze manier dan toch laat verbinden met mekaar. Ook zijn zus Juliette heeft digitaal contact met haar vrienden van school.

Mijn activiteiten in mijn coaching praktijk staan on hold … heel spijtig natuurlijk. Maar we doen het uit veiligheid voor ieder van ons. Dat is het minste dat we kunnen doen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

De nieuwsberichten rond het Corona virus komen met het uur verontrustender. We hebben ook een vriend die in Italië woont, in Bergamo en daar is het écht HORROR.

Vorig jaar ( april 2019 ) zaten we nog samen een lekkere cappuccino te drinken in die mooie Relais San Vigilio, een prachtig boetiekhotel op het hoogste punt van Bergamo. ( Ziehier mijn reisverslag van toen: “Citytrip to Milano” ) Ik hoop dat we mekaar snel in betere omstandigheden opnieuw kunnen treffen!

Samen op het terras!
April 2019 * Zicht vanop het terras in Relais San Vigilio

Je kan Benjamin’s verhaal lezen in de Standaard. Zie onderstaande links.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200308_04881092?articlehash=1C0370C732F0866414A3B22DE250B47DF03B6D20BA70CF77B353B8728B940FB13A39EAEAB51E9CB4E921BD69196DC5016F6691533785AE84D787220FD0F724CC

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200310_04884476?articlehash=D810CEEAB6D31506C3FB3B330BA84D3D627542872464FAA1C1EDC1352483E78C8BEC8C3B3BE9CC743D41A954016A0AEF472FBD1B93F315924B9C625BF0B6E171

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200316_04891672?articlehash=865D36C9E9F514E4B66C8FB1849F713B9ACDD58B3E69306678FDCF5DC12D62DC406F8ED11D042B957AE672E31693C73791423D09EA4EEEECF80FF7284ED304CA

Ik denk dat Moeder Aarde om aandacht vraagt!

En wat het Corona virus nog allemaal teweeg brengt, naast de angst die erin zit. Ik citeer graag nog een stukje tekst die een vriend van mij op Facebook plaatste:

Mooi … We leren terug oprecht dankbaar zijn.
Een stuk van onze luxe en vrijheid wordt even opzij gezet. En laat ons beseffen dat we nog steeds gelukkig kunnen zijn. 
We zijn terug bewust dankbaar voor de mensen die hulp verlenen aan die het nodig heeft.
De “ik” word stilaan ingeruild voor een “wij”.
We leefden de laatste jaren in een fake wereldje. Niet meer innerlijk gelukkig. Jaloers als iemand iets meer zou bezitten. Ook al beseften we het zelf niet. Iemand geluk gunnen was lang niet meer “onvoorwaardelijk”.
Depressief omdat we niet genoeg Likes kregen. Verslaafd aan aandacht. Heel veel ego-stelende foto’s van een totaal fout beeld van hoe we ons werkelijk voelen. De “Sky” was al lang niet meer de “Limit”
Voelen was er lang niet meer bij. Weglopen van echte liefde.
We worden nu verplicht gereset
Jammer dat we er dit allemaal voor moeten meemaken en dat er mensen ons moeten verlaten om tot dit besef te komen.
Karma werkt ook aan de positieve kant ! Kies daar eens voor in plaats van de “Bitch” kant.
Thanks Raf

Het artikel van Janneke Jonkman omschrijft het ook heel mooi. Ik had het niet mooier kunnen omschrijven. De essentie gaat erom dat het een jaar is van grootschalige verbinding! 

Ik zal toch blij zijn als we mekaar terug FYSIEK mogen aanraken!

https://www.mylittledutchdiary.com/nl/blog/inzichten/waarom-corona-juist-een-zegen-is-voor-de-wereld/#

Wat kun je doen als je het coronvirus krijgt of hebt?

Rust goed uit, drink goed en eet datgene waar je lichaam het meeste behoefte aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan rode biet, wortelsoorten, groene groenten, zaden en wieren. Elke griep of ziekte biedt daarnaast de kans om te reflecteren op datgene wat je niet meer dient in je leven. Dat kunnen bepaalde voedingsmiddelen zijn, oude gewoonten, angsten, patronen, relaties of bezigheden die niet meer bij je passen. Belangrijk is dat je jezelf niet verwijt dat je ziek bent of mogelijk anderen hebt besmet. Zelfliefde is juist belangrijk voor een snelle genezing, dus zeg dagelijks tientallen keren hardop of in stilte tegen jezelf: ‘Ik ben waardevol en ik heb een unieke missie in deze wereld.’ Je ziel zal enthousiast worden door deze uitnodiging meer je missie te gaan leven en je lichaam zal als reactie versneld herstellen. Nogmaals: elke ziekte is als een vriend die je de weg wijst naar een gezonder, gelukkiger leven en het loslaten van dat wat niet meer bij je past.

Wat zien we nog gebeuren … De vervuiling van Moeder Aarde … krijgt ook een poetsbeurt. Want er zijn al dolfijnen 🐬  gespot in de kanalen van Venetië 😮!

Zouden we het na het Corona virus alsnog anders kunnen aanpakken?

https://thehill.com/changing-america/sustainability/environment/488286-italys-coronavirus-lockdown-shows-what-nature

Dit moment is misschien ook een uitnodiging om te leren bidden. Voor mij is dit een vorm van MEDITATIE. Stuur mooie intenties naar de wereld. En laten we ZORG dragen voor onze planeet 🌍!

Hoe ik in contact kwam met meditatie en wat het met mij doet … dit vertel ik jullie graag in een apart blogstukje 🙂 Want meditatie helpt om de KALMTE te bewaren, en zeker in tijden van crisis …

Ik gaf mezelf eind 2018 reeds een KADO van een TIME-OUT van 3 maanden. Dit was niet zo evident, als mede zaakvoerder van een kmo. Naar deze time-out had ik al jaren naar gehunkerd. Tijd om nu eens echt voor mezelf te zorgen. Mijn batterij was op. Tijd ook voor REFLECTIE. Want ook daarvoor nam ik zelden de tijd.

Wie ben ik nu écht? Wat wil ik nog? Hoe moet het verder? De tijd ⏱️ heeft mij toen vele inzichten gegeven.

Jullie kunnen deze tijd nu misschien ook gebruiken voor die extra zelfzorg die vaak op de laatste plaats komt te staan!

#selfcare #maarzorgookvoorelkaar

Voor mezelf voelt deze TIME OUT uiteraard helemaal anders aan dan de vorige keer. Toen was ik écht OP … en heb ik vooral veel gerust de eerste maanden. Toen was er geen sprake van een (semi) Lock-down … Nu was ik net volop gestart met mijn nieuwe praktijk en dit vol passie & vuur. De behoefte om op de PAUZEKNOP ⏸️ te drukken was voor mezelf nu niet echt van toepassing.

Maar nu hebben we te handelen naar eer & geweten.

Deze morgen hadden we om 10u afgesproken met onze groep van Loopbaancoaches online. Wat was het leuk om iedereen te horen & terug te zien. Misschien moet ik toch overwegen om coachings online te doen… Dit zou wel écht uit mijn comfortzone zijn … ben ik daar al klaar voor? Zal die verbinding hetzelfde aanvoelen? Waarschijnlijk niet … maar het kan misschien op een andere manier toch ook verbindend werken. Stof om over na te denken. Mocht ik er mij klaar voor voelen, laat ik het jullie op tijd & stond weten. Ook dat is een proces.

Weet dat muziek ook helend werkt. Voor de liefhebbers, je kan deze groep “België zingt … uit het raam ! – La Belgique chante … de sa fenêtre !” volgen op Facebook.

Zorg vooral goed voor uw naasten & uzelf! 😷🍀🍀🍀

Na regen komt zonneschijn!

Namasté Barbara