Maak een afspraak

⭐️ A NEW CHAPTER ⭐️

Ik ben begonnen aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Zoals jullie misschien reeds gelezen hebben in mijn vorige blogpost, ” DROMEN DURVEN DOEN” , heb ik na 20 jaar afscheid genomen van het familiebedrijf & de horeca. Het is mooi geweest en ik blik er dan ook met tevredenheid op terug. Uiteraard is het niet altijd even gemakkelijk geweest maar het voelt als de juiste beslissing.

Ik heb van het thuisfront dan ook héél veel steun gekregen. Ik weet dat ook dit niet altijd even evident is. Zeker ook niet voor de kinderen. Wat gaat mama nu gaan doen? Die vorige job was toch wel best mega cooooool ! Mijn vorige job was inderdaad wel “one of a kind” … feesten, nightlife, artiesten, … dochter lief oproepen om Gers Pardoel in levende lijve te ontmoeten en zoveel meer.

Maar uiteindelijk zagen ze mij thuis ook terug openbloeien. Ik kwam vol energie thuis na een avondles of na een ganse dag opleiding in de dingen die mij bezighielden.

Daarom is het goed en vooral leuk om te weten wat er in u zit! Het zit vanbinnen. Soms zit het heel diep … ergens verstopt of ligt er een dikke laag stof op. Ben je zelf klaar om te ontstoffen? En klaar om het terug naar buiten te laten komen? #letsshine #insideout #shinefrominsideout

Soms voelen we ons te gebroken … of zijn we gewoon op … laat vooral de moed niet in uw schoenen zakken! Een gebroken vaas kan terug gelijmd worden. Ook al is ze in 1000 stukken. Believe me!

Ik ben dan ook écht fan van de Kintsugi leer.
De Japanse kunstvorm kintsugi wordt dan misschien wel vooral gebruikt om gebroken serviesgoed te herstellen, maar je kunt er ook een levenskunst van maken. Ik deel graag enkele pijlers van deze leer.

De beschadigingen, littekens, pijn en innerlijke strijd uit het verleden kunnen accepteren is een kunst en de daarvan de waarde ervan leren inzien is al een ganse stap vooruit. Dit leer je natuurlijk niet van de ene dag op de andere. Het is een proces. Als je tenminste bereid bent om aan dit proces te werken en ervoor openstaat.

Het zijn net die imperfecties in jouw leven die je verhaal interessant maken. Verhalen van mensen die tegenslagen overwonnen hebben, zijn niet voor niets de mooiste verhalen die er zijn. Jouw gouden barsten maken je tot een mooier mens.

Nog een tip: Lijm eerst uw eigen vaas … alvorens andermans vazen te proberen lijmen.
Zoals de stewardessen ons steeds vertellen in het vliegtuig: “plaats je eigen zuurstofmasker eerst, voordat je anderen helpt.” Voordat we iets kunnen betekenen voor anderen, moeten we voor onszelf zorgen. Als je te veel energie besteedt aan anderen (relaties, familie, collega’s), kan het je uitputten. Je moet allereerst voor jezelf kunnen zorgen en tegemoet komen aan je eigen behoeften, om anderen te kunnen helpen.

Ik volgde een tijdje geleden een workshop rond Kintsugi. Ziehier het resultaat …

In het begin werd ik er écht zenuwachtig van. Ik moest geduld hebben tegen dat de stukken eerst aan mekaar gelijmd waren … zo’n proces heeft duidelijk TIJD nodig. Net zoals in het leven … als je een gebroken mens bent … hebben we tijd nodig om ons terug bij mekaar te schrapen. Vaak zijn wij als Westerse mens daar te ongeduldig voor … en nemen we liever een pilletje. Omdat we denken dat dit pilletje ons terug aan mekaar zal gaan lijmen. Maar zo werkt het helaas niet. Ik ben natuurlijk niet tegen medicatie. In sommige situaties zijn ze noodzakelijk en nuttig … om een bepaald crisismoment te overbruggen. Maar daarna zouden we toch verder moeten kunnen zonder, in de mate van het mogelijke natuurlijk! Ik ben geen dokter. Dus dit laat ik liever aan hen over. Schoenmaker, blijf bij uw leest …

Als coach kan ik samen met u de puzzelstukjes zoeken en het is dan aan u om de puzzel terug in mekaar te leggen. Misschien wel in een nieuwe vorm of misschien wel net terug zoals hij lag voordien.

Ik heb als kind wel nooit graag gepuzzeld, ik vond het te veel werk en te lastig denk ik. Ik zou het nu eens opnieuw moeten proberen en zien wat het geeft. 

De coaching sessies die ik doe zijn één op één. Indien gewenst kan je na de coaching sessie een reiki behandeling/relaxatiemassage krijgen.

Zo kan de energie terug stromen en heb je de moed om uw doelen verder waar te maken. Want uiteindelijk draait het om een bepaalde transformatie. Zoals in mijn logo van Inside Out, dat de rups 🐛  kan groeien tot een mooie vlinder 🦋.

Naast de coaching organiseer ik samen met Tina een workshop rond Mindfulness, yoga & meditatie.

Maar wie is Tina?

Tina is mijn buddy, mijn beschermengel (op de foto ziet ze er zelfs als een engel uit 😉 ) … en zoveel meer. Ze bracht mij op het pad die voor mij juist & goed aanvoelde. Ik ben haar daar eeuwig dankbaar voor. Tina startte 10 jaar geleden haar eigen praktijk op bij haar thuis in Marke, Prana Balance. Prana betekent in het Sanskriet spirituele adem of levensenergie. Ze volgde de vier jarige opleiding tot Gezondheidstherapeute aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg. Zelf volgde ik daar ook de typologie & biomagnetisme. De laatste jaren verdiepte Tina zich verder in de yoga & meditatie en volgde daarvoor verschillende opleidingen in India. Van Hatha yoga, tot Kundalini ( my favorite one!) tot therapeutische yoga en behaalde ze ook een diploma in Meditatie!

We hebben veel dingen gemeen met mekaar en toch zijn we ook héél verschillend en net dat is zooo boeiend. We leren iedere keer opnieuw dingen van mekaar. I love it!

Een jaar geleden (in februari 2019) organiseerden we reeds een eerste workshop samen rond typologie, “bewustworden van jouw natuur“. En dit voelde goed, zeer goed. Er was een zaadje geplant die dag …

Deze maand organiseren we samen een workshop rond mindfulness (mijn stokpaardje), yoga & meditatie.

Bewust en in stilte THUIS-komen bij jezelf‘. We werken in kleine groepjes, min 6 pers tot max 14 personen. We houden jullie zeker op de hoogte als de volgende reeks van start gaat 👌

Bij interesse mag je ook gerust een mailtje sturen naar tina@pranabalace.be of naar mezelf hello@barbaravanwonterghem.be

Hoe leerden we mekaar kennen?

Ik zat vast met mijn hoofd, nek & schouders … en wou dat er mij gewoon iemand even los masseerde … Ik kwam er op een avond toe. En mocht eerst plaatsnemen op de stoel. Ze zei gewoon: “vertel eens …” “Jah … waar moest ik beginnen … er viel precies meer te vertellen dan ik zelf vermoedde …” De behandeling nadien was net wat ik op dat moment nodig had! Het deed zo’n deugd, het gesprek, de behandeling … en ik ging terug. In het begin vrij kort op mekaar … ik ging aan mezelf werken en ik wou dingen veranderen. En zo gingen wij samen aan de slag. Stap voor stap. En kijk, ondertussen zijn wij ongeveer 6 jaar verder en zijn wij super goeie vriendinnen geworden en gaan wij nu zelfs dingen samen doen! Hoe fantastisch is dit niet zeg.

India … ja India, dat stond al lang op mijn verlanglijste, het was een land die me als kind al heel fel fascineerde. Het was er gewoon nog niet van gekomen om deze reis te doen. Rond mijn 40 ste vroeg Tina als ik geen goesting had om eens mee te gaan. Ik heb écht niet lang moeten nadenken. Zo gezegd, zo gedaan. En het was fantastisch.

De 2de keer was dan samen met een groep.  Dit verhaal kan je lezen in één van mijn vorige post, Mijn Innerlijke Reis. Tina organiseert nu terug een reis in maart! Ditmaal kan ik niet mee, zit nog met opleidingsdagen en een belangrijk familiefeest, dit mogen we zeker ook niet missen 🙂 Ik zal er bij zijn met mijn gedachten.

Nu volledige focus op mijn nieuwe verhaal & nog enkele lopende opleidingen (never stop learning 🤓) …

Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor!

Ziehier mijn website www.barbaravanwonterghem.be, de uitgebreidere versie volgt nog. Wens je een afspraak te maken, stuur gerust een mailtje naar hello@barbaravanwonterghem.be en ik sta jullie graag te woord.

#insideoutcoaching #shinefrominsideout