Maak een afspraak

BIG DREAMS

If you can dream it you can do it … vind ik een heel mooie quote van Walt Disney. Kinderen, en in het specifiek, mijn zoon van 11 ziet zijn toekomst graag groot, héél groot 🤩. Met een mooi huis, een chique auto, een speedboot, … en dit alles is hij dan ook wel van plan om te delen met diegene die hem lief zijn!

Ik wil zijn dromen zeker nooit afremmen door te zeggen dat sommige dingen misschien net iets te hoog gegrepen zijn, integendeel … Wat ik hem wel wil bijbrengen, zolang dit nodig is, hoe belangrijk “de kleine dingen in het leven” zijn, naast het hebben van een mooi groot huis & een luxe auto.

Onze kinderen zijn verwend. Zelf ben ik ook altijd verwend geweest als kind en ik ben nog steeds verwend. Maar ik besef het wel. Er is niets mis mee om je kinderen te verwennen vind ik. Maar kinderen worden pas verwaand als ze niet meer beseffen dat ze verwend worden. Dit vind ik zelf een valkuil.
Daarom vind ik het zo belangrijk om telkens opnieuw terug te keren naar de natuur. Alsook de kinderen daarin mee te betrekken. Dan voelen ze onbewust hoe klein ze eigenlijk zijn … en dat ze deel uit maken van een veel groter geheel. Zelf zullen ze het (nog) niet kunnen benoemen maar ik ben er zeker van dat ze deze dingen mee oppikken in hun onderbewustzijn.

Daarom verwennen wij onze kids niet zo graag met veel bezoeken aan waterpretparken of andere dure uitstapjes. We geven dan wel veel geld uit aan lekker eten. We laten ze dan ook nieuwe dingen proeven. Ze hoeven niet te kiezen uit de gerechten van de kindermenu. Misschien komt dit wel omdat ik zelf in de horeca zit en Sam (mijn man) een échte hobby kok is. Op dat vlak zijn onze kinderen écht wel verwend! Maar ik leer ze dan ook wel om mindful te eten. Dat ze niet alles in 1 keer opschrokken, maar genieten van het lekkere eten. We doen soms het spelletje, “Welke ingrediënten zitten er allemaal in het gerecht?” Van nootmuskaat tot peper & zout. Zo leren ze bewust te eten en genieten ze van iedere hap. Dit doet de persoon die het eten klaar gemaakt hebben plezier. Te zien dat hun eten écht gesmaakt wordt. Het is ook gezonder. Door mindful te eten, ga je u ook minder snel overeten. En zit je niet met een opgeblazen gevoel nadien …

Wegdromen bij grote boten … de meesten onder ons doen dit wel graag eens. Maar vaak onthouden ze toch de héél gewone dingen die we gedaan hebben op vakantie! Die super frisse koude duik tijdens een prachtige wandeling, gratis en voor niets. En die ene plons in de zee bij zonsondergang!

#preciousmoments #backtothebasics #backtonature

Deze vakantie zijn we ook voor enkele dagen naar de bergen geweest! We zijn op zoek geweest naar een kleine camping met een familiale uitstraling. Een camping zonder groot zwembad en glijbanen. Geen pretparken in de buurt … maar wel gewoon de natuur. De natuur is natuurlijk niet gewoon … de natuur is groots! Zo’n camping hebben we dan ook gevonden in Frankrijk in de streek van
Alpes-de-Haute-Provence.

Mijn kids dromen ook van een groot huis. Natuurlijk is een groot huis leuk en practisch! Zo wou ik dat ik meer kasten had. Dan kon ik alles nog mooier wegsteken. Want orde schept rust in mijn hoofd. Maar hoe meer kasten, hoe meer je kan verzamelen. En uiteindelijk maken die kasten u niet écht gelukkiger.

Ook ik droom wel eens weg van een villa met zeezicht … Dit huis schijnt het huis te zijn van de eigenaar van Porsche. Weet dit niet met zekerheid.

In Amerika heb je nu de term “Minimalism”. Er loopt ook een reportage op Netflix over dit onderwerp.

Minimalistisch leven heeft alles te maken met bewust leven.

Bewust omgaan met je tijd en geld, en je richten op je hogere doelen zijn bijvoorbeeld belangrijke pijlers binnen het minimalisme. Het heeft zo zijn voordelen!

Alsook de “tiny houses” zijn in. Je verzamelt minder spullen … dus je hoeft minder op te ruimen 😃. Het is een andere manier van leven. Het heeft tal van voordelen. Uiteraard heeft het ook zijn nadelen. Als je iemand bent die graag veel vrienden uitnodigt doe je dit beter op een warme zomerdag.

Op onze camping in de bergen sliepen wij in zo’n tiny house’je. Super gezellig vonden wij dit. En dit in een prachtige omgeving. Midden in de natuur. De rivier die er vlak naast loopt maakt wel veel geluid. Oordopjes op een camping zijn altijd wel mooi meegenomen!

Camping River ligt in Alpes-de-Haute-Provence, op 15 km van Barcelonnette.

https://camping-river.eu/nl/welkom/

We hebben er een rafting tocht gedaan. We hadden ongeloofelijk veel geluk. Die dag passeerde de Tour de France er net. Alle andere Rafting organisaties in de buurt waren gesloten die dag. Maar Christophe die de rafting doet voor Camping River liet de koers aan zich voorbij gaan en zo waren wij de enige op het water! We voelden ons écht VIP 😉

We zijn er zelf maar 2 dagen geweest en doordat Juliette plots hoge koorts kreeg hebben we de omgeving niet verder kunnen bezoeken. Je kan er prachtige wandelingen doen, er is ook een heel mooi meer in de buurt. We gaan er zeker nog terug maar dan voor iets langer dan 2 nachten.

De wifi werkt er niet écht naar behoren … maar eigenlijk is dit ideaal! Eventjes de Ipads van de kids aan de kant en genieten van een goed boek.

Het laatste weekend van onze vakantie mochten we doorbrengen bij vrienden. Gezellig samen zijn. Het leukste moment vond ik het moment dat we allen samen aan 1 grote tafel zaten. Groot & klein aan 1 grote tafel. Zo hebben we verschillende avonden gehad en dit zijn de avonden die we niet meer zullen vergeten! Daarom vind ik het ook belangrijk dat kinderen na het eten nog heel even aan tafel blijven zitten en niet onmiddellijk wegrennen om terug tv te kijken of om op hun Ipad te zitten.

Als Jean later zijn vakantie doorbrengt op een luxe jacht 😜, hoop ik dat hij steeds kan genieten van de kleine dingen. Het eten aan 1 lange tafel met al zijn vrienden en familie! Want daar draait het uiteindelijk toch om! Niets mis mee met grote dromen … als je maar kan blijven genieten van “the little things in life” …

Work hard, dream big, stay humble!

Want oh God, wat doet vakantie toch zo’n deugd! Dicht bij huis of ver weg. Het maakt niet uit.

Even de tijd nemen om her op te laden!

Als je uw verlof nog te goed hebt, ik zou zeggen, probeer er zo BEWUST mogelijk van te genieten!

Want “time goes fast when you’re having fun …”

Ook al loopt uw vakantie niet helemaal zoals gepland.
Zo zijn wij de laatste dag van onze vakantie op de spoed beland. Diezelfde dag is onze dochter nog geopereerd geweest aan een appendicitis. Het was pijnlijk, vermoeiend, maar we zijn zo warm opgevangen geweest door vrienden in de buurt … hartverwarmend. Dit is voelt pas als échte rijkdom!

#feelingblessed #feelingrateful #vivelesvacances

Wij kijken alvast uit naar onze volgende vakantie!