Maak een afspraak

CITYTRIP TO MILANO

Wij zijn midden april naar Milaan geweest. Ik was er ooit geweest met mijn ouders. Ik denk dat ik toen een jaar of 12 of 13 moet geweest zijn. Ik herinnerde mij vooral nog de imposante Kathedraal van Milaan.

Toen ik de Kathedraal  terugzag na al die jaren, was het net alsof het eergisteren was. Alleen zat er maar liefst zo’n 30 jaar tussen 😉 .

Mijn vrienden vroegen direct: “Oh Milaan, ge zult veel kunnen gaan shoppen!” …

Maar de laatste tijd probeer ik vooral te ontspullen ( à la Marie Kondo ). Niet zo gemakkelijk want ik spaar graag alles … mijn grootmoeder kon vroeger ook al niets weggooien, zij spaarde zelfs het cadeaupapier van op Kerstavond … en mijn ouders kunnen ook al niet zo goed weggooien …

De grootste shopping queen ben ik ook al niet, … Ik denk dat ik op dat vlak nogal een A-typische vrouw ben. Massa schoenen staan er niet in mijn kast … Vaak als ik dan feestelijke schoenen nodig heb, koop ik die de dag ervoor … en heb ik die dan ook voor jaren (ah ja, want ik kan toch niet goed weggooien ;-))) ). Voor sneakers heb ik wel een zwak … die draag ik bijna dagelijks en die wissel ik dan wel graag af. Geen addicted shopping queen dus, natuurlijk heb ik ook wel graag af en toe eens iets nieuws aan en vind ik het leuk om iets moois aan te hebben. Ik koop het liever als het toevallig op mijn pad komt. Ik ben dan ook zo blij als een kind 😃 en vaak hangt er dan ook nog een souvenir aan vast.

Ik kan wel genieten van de mooie etalages! Die geven mij steeds inspiratie! Ik doe dus wel aan window shopping 🙂 Zeker de etalages van de grote merken zijn vaak indrukwekkend!

Etalage van Louis Vuitton in Milaan

Als ge niet winkelt in Milaan … wat is er nog zoal te bezien? Vooral veel GROEN hebben we opgezocht! Want de natuur geeft mij ENERGIE, de juiste energie! Dus deze zoek ik dan ook graag op. Ook al ben ik in een grootstad.

Zo vond ik de Botanische tuinen ( Orto Botanico di Brera ) midden in het centrum heerlijk, wat een oase van rust. Er stonden leuke zeteltjes en er heerste er een ingetogen sfeer. Heeeeeerlijk! Ik had er uren kunnen blijven zitten.

De Giardini Pubblici aan de Porta Venezia en de tuin van de Villa Belgiojoso zijn ook de moeite.

De 2de dag zijn we tot in Bergamo geweest met de trein, is maar uurtje van Milaan. En wat is het ook daar mooi! We hadden er een lunch met een klant/vriend. Was een super gezellige namiddag met heel leuke gesprekken. Zeker voor herhaling vatbaar! Zeker het oude stadsgedeelte is er sprookjesachtig.

Als je aan Italië denkt, dan denk je zeker ook aan het lekkere ETEN! Daar heeft mijn “orecchiette alla vongole” in “Le Striatelle” het meeste gesmaakt van onze ganse trip! En zeggen dat dit dan ook nog eens ons goedkoopste etentje was! Mooi meegenomen dus. Toen de dienster mijn bord wegnam, zei ik haar: “zeg je alsjeblieft aan de chef dat het dé béste vongole is dat ik ooit gegeten heb!” Toen lachte ze heel vriendelijk en zei ze héél fier :”zal ik zeker doen, het is mijn papa die in de keuken staat!”. Schitterend toch.

Dit restaurantje lag op wandelafstand van ons hotel, “The Yard” Een zeer charmant hotel gerund door een Italiaanse familie. Met een zeer gezellige bar “the Doping Club”. Aangezien ik geen of bijna geen alcohol meer drink heb ik er een heerlijke alcoholvrije cocktail gedronken! Een aanrader!

Ook het ontbijt viel heel goed mee. Want in Italië zijn ze er niet gewoon om veel te ontbijten, gewoon een koffie met een zoet koekje. Daar was er keuze uit vers fruit, er was zelfs een schaal met groenten zoals een rijpe avocado … yoghurt, granola op tafel … ik had dus zeker niet te klagen! Want ik vind het heerlijk om te ontbijten, en al zeker op vakantie.

De laatste dag zijn we nog naar de Foundation Prada geweest. Een beetje kunst meepikken maakte onze Citytrip compleet. Thanks L. voor de tip!

Het café’tje “LUCE” daar straalde ook zoveel charme uit!

En dan was het tijd om terug naar huis te gaan denk ik 😉 In de kunstwerken zag ik alleen maar nog 🔲 Carré’tjes :-)))

Beroepsmisvorming zeker?! #clubcarre

Met een koffer vol nieuwe ideeën naar huis om er dan in de volgende marketing meeting meteen
terug in te vliegen!

Onze laatste lunch hebben we genomen in Erba Brusca! Zeer lekker! Was een ideale afsluiter.

Ik sluit nog graag op met deze foto! Is genomen vanuit het Armani hotel. Binnen wandelen in lobby’s van mooie hotels is nog zoiets dat ik graag doe! Ik heb misschien niet het budget om er te slapen maar wel het lef om er binnen te wandelen en te genieten van de mooie materialen en de prachtige architectuur en dit was het zicht vanop de eerste verdieping, waar ook de receptie was. Mooi meegenomen zeg ik dan 😉 Dit zicht konden ze mij al niet meer afpakken 🙂


Ciao  Milano!