Maak een afspraak

DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY

Dit was ooit het thema van een feestje! DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY!

Vannacht werd ik wakker en kon ik niet goed terug inslapen. Dan komen er ook allerlei gedachten bij mij op en het werkt rustgevend om die dan gewoon even op te schrijven in plaats van te beginnen piekeren. Zo heb ik vannacht eens een lijstje gemaakt van de dingen waar ik blij van word.

Dit was het zo ongeveer … natuurlijk kan die lijst nog oneindig aangevuld worden … ik vond het leuk om deze eens te delen.

Waar hou ik van of “what makes me happy”?

 • 🎄🎅 Kerstperiode vind ik zo gezellig! Ondanks dat het zo vroeg donker is buiten … niets leuker om eens een avond op tijd thuis te zijn en gezellig te genieten van een goed boek voor de open haard …
 • Pakjes opendoen 🎁 maar ik vind het bijna nog leuker om pakjes te kunnen geven!
 • Boeken lezen 📚 ( momenteel ben ik bezig aan het boek “stad van de meisjes van
  Elizabeth Gilbert
  ). Er ligt nog een ganse stapel te wachten … Ik vind het heerlijk als het boeken zijn met een mooie kaft en een mooie lay-out. De geur van een nieuw boek vind ik zalig.
 • Een cinema’tje meepikken en dan mag de popcorn beker 🍿 zeker niet ontbreken
 • Sinterklaas die klaaskoeken aan het bakken is en de hemel die dan helemaal mooi roze kleurt in de vooravond!
 • Zonsondergangen blijven iets magisch hebben! Ik hou ook van zonsopgangen maar daarvoor blijf ik nog veel te graag te lang in mijn bed liggen s’ochtends. Wens daar wel verandering in te brengen …
 • Muziek, lang leve Spotify! En zo leuk om nieuwe muziek te ontdekken!
 • Naar een mooie balletvoorstelling gaan kijken. Zie eerder blogstukje I ❤ TO DANCE
 • Ik hou van de verschillende seizoenen! In de zomer in de hangmat liggen met een koptelefoon en de zon voelen op uw snoet. In de herfst geniet ik enorm van de mooie kleuren. In de winter van het warme gevoel binnen, het cocoonen. En in de lente hou ik van meiklokjes. Ik ben dan ook geboren in de maand mei.
 • 🌴🌴🌴 Palmbomen, ze stralen iets zuiders uit! Ze geven mij onmiddellijk een vakantiegevoel. Ik neem er dan ook altijd graag foto’s van 😃 Ik word écht happy als ik kan meevaren met een speedboot … ik hou dus ook wel van snelheid 🙈 . Ik vind het heerlijk om over de golven van de zee te vliegen …
Juan Les Pins – France

Goa – India
 • Ik hou van verse lakens. Zo hou ik van een bed dat steeds opgemaakt is! Ik vind het verschrikkelijk om in een niet opgemaakt bed te kruipen. Daarom ga ik ook graag op hotel.
 • Waar word ik ook héél vrolijk van? Van een opgeruimd (en liefst ook nog gepoetst) huis! Ik las al eerder de boeken van Marie Kondo, Opgeruimd & Spark Joy! Zo opgeruimd heb ik het nog niet gekregen bij mij thuis … Hoop altijd ooit eens de tijd te vinden om hier alles opgeruimd te krijgen! Helaas ben ik daar nog niet in geslaagd. Misschien een voornemen voor 2020?! Ik kon vroeger ook wel niets weggooien en ik vind het nog steeds moeilijk. Alhoewel ik al iets verbeterd ben 😅 … want ontspullen heeft wel ruimte in mijn hoofd. Vandaag de dag bestaan er zelfs opruimcoaches.

  Te strakke interieurs vind ik ongezellig … gezelligheid vind ik net heel belangrijk in een huis. Dus er mogen wel wat persoonlijke spullen liggen maar dan op een ordelijke manier 😉

  Deze quote hangt in ons waskot!

 • Verse bloemen in huis! Ze vrolijken zo de boel hier op! Ik merk dat er dan ook vaak foto’s van neem.
 • Mooie foto’s! Je kan nooit genoeg foto’s hebben 😉 Dit is iets dat ik mee heb van mijn grootmoeder langs moeders kant. We konden uren naar foto albums kijken en mooie herinneringen oprapen
 • Giechelende kinderen …
 • Lachen, glimlachen, de slappe lach!
 • Dromen, zo volgde ik een toffe workshop rond Lucid Dreaming met Ma Mandira Anand .
  Ik word écht happy als de personen die niet meer fysiek bij ons zijn, toch eens op bezoek komen bij mij in mijn dromen. Ze voelen dan zo écht aan. Heerlijk vind ik dit!
 • Geschreven kaartjes of brieven. Niets leuker dan dat er ook leuke postkaarten tussen de post zitten. Zelf zou ik er ook meer willen schrijven. Want van schrijven word ik happy. Vandaar dan ook deze blog 😊
 • Natuurwandelingen , een lange strandwandeling, een boswandeling, een wandeling in een stadstuin (zoals in Milaan). Zie eerdere blogstukjes Nature Lover & Citytrip to Milano
 • Warme voetjes hebben. En zeker wanneer ik aan het skiën ben.
 • Nieuwe dingen bijleren, zo leerde ik dit jaar oa ” Tenen lezen 👣 “. Ja je leest het goed. Tenen kan je lezen … ze zeggen veel over iemands karakter, gedrag en persoonlijkheid! Zeer boeiend. Meer info vind je op de website van Chris , tenenlezen.be  
 • Massage 💆‍♀️ Dit is voor mezelf helemaal geen overbodige luxe! Integendeel!
 • Als ik net van de kapper kom!
 • Yoga & meditatie en ik hou ook enorm van stilte! Zie eerder blogstukje, Silence Lover . Zo las ik onlangs het boek van Cath Luyten “Silence please!”.
 • Bepaalde sporten, skiën, surfen , … zie eerder blogstukje I ❤ SURFING
 • Bepaalde plaatsen waar ik altijd graag terugkom.
 • Nieuwe plaatsen ontdekken, nieuwe culturen … zo ging ik al 2 x naar India!
 • Als iemand op het onverwachts binnenspringt!
 • Een lekker kopje thee of koffie met een lekker koekje of taartje 🍰 daarbij!
 • Een goeie babbel met een vriend of vriendin.
 • Lekker eten uit een mooi servies, mijn lievelingseten is konijn met appelmoes.
 • Lekkere geuren, vooral van vers afgereden gras.
 • Warm badje met zeezout en met goed ruikende badschuim, veel schuim!
 • Onverwachte ontmoetingen. Ik vind het heerlijk om nieuwe mensen te leren kennen.
 • Ik hou van toevalligheden … als zeg ik vaak, toeval bestaat niet 😉
 • Ik hou vooral van gezelligheid! Het hoeven geen grootse dingen zijn! Integendeel.

Met deze lijst : “dingen waarvan ik hou” of “dingen doen waar ik happy van word” ( Do more of what makes me happy ) zou ik nog heeeeeel lang kunnen doorgaan … ik zal ze voor mezelf verder aanvullen. Wanneer ik het eens wat moeilijk heb, neem ik deze lijst er dan bij. Om mij er terug aan te herinneren waar ik tijd en energie wil in stoppen!

Ik wens dan ook iedereen zeer veel gezelligheid toe in deze periode van het jaar! 🎄🎅 En voor het nieuwe jaar dat jullie ook nog meer dingen kunnen gaan doen die jullie écht HAPPY maken!

Benieuwd naar wat jullie écht happy maakt?

Namasté!