Maak een afspraak

DROMEN DURVEN DOEN

Begin december was ik uitgenodigd door Tijdsbazen Kelly & Anouck als special guest, dat klinkt nogal wat hé ;-), om er te spreken over oa tijd, stilte en zoveel meer … . Kelly & Anouck hebben samen een podcast, Werk & Leven. De locatie was heel idyllisch en voelde aan als een vroege Kerst 🎄🎅. Ja want we kregen ook een 🎁! Een nieuwe bullet journal van Werk & Leven, om die mooi op te vullen met al onze nieuwe plannen in 2020! Zeer gewaardeerd. Kelly schreef er al een boek over! Ik zou al niet meer zonder kunnen …

Samenkomen met veel gelijkgestemden, dit is altijd hartverwarmend ❤️. Daar heb ik mijn persoonlijk verhaal gebracht en mijn KEY words waren die dag :

DROMEN DURVEN DOEN

Een aantal jaar geleden las ik het boekje Dromen Durven Doen van Ben Tiggelaar. Zou het nog eens moeten herlezen … want ik ben in de fase van het woord durven en eigenlijk zo goed als gewoon doen.

Er was veel moed voor nodig! Voor dat doen … want bepaalde dromen kunnen ook altijd gewoon bij dromen blijven.

Ja want ik ga na 20 jaar mee werken in het familiebedrijf nu volledig mijn eigen ding gaan doen. Je rolt als 20 jarige ergens mee in … en begint vol jong enthousiasme. Het familiebedrijf is een horeca zaak, wij waren reeds de 3de generatie. Velen zeggen dat ik op mijn grootmoeder Angèle lijk, ik
heb ze spijtiggenoeg zelf nooit gekend, daar ik maar 1 jaar oud was toen zij stierf. Ze was blijkbaar iemand heel sociaal en was graag tussen het volk. Net zoals mezelf. Maw de perfecte skills om een horecazaak mee te leiden. Maar vaak was het voor mij ook héél zwaar. Mijn lichaam wou heel vaak niet mee … ik had dan ook héél vaak geen stem en veel andere kwaaltjes. Maar je wil u bewijzen en het even goed doen, of zelfs nog beter dan uw ouders & voorouders … Het voelde onbewust toch wel als een ganse verantwoordelijkheid. En ja een bedrijf runnen van meer dan 100 vaste medewerkers was niet niets natuurlijk …

Nog een bijkomend iets was, ik kon ook op niets NEE zeggen … wat ook niet altijd de meest ideale kwaliteit was … want er was altijd wel ergens een brandje te blussen of iets waar er iets voor gedaan moest worden. En ik was gemotiveerd. Ja waarom dan niet JA zeggen 🙃 

Een 6 tal jaar geleden voelde ik uiteindelijk intuïtief dat mijn doel toch wel ergens anders lag. Maar toen gingen we net door een moeilijke periode en vond ik het niet kunnen om dan het schip te verlaten. Een kapitein moet toch aan boord blijven, ook bij een storm. Tijdens die periode ben ik gelukkig terug opnieuw in contact gekomen met yoga & meditatie en kon ik er terug tegenaan, toch voor een tijdje … Ik moet eerlijk bekennen, ik had ook totaal geen idee wat ik anders graag zou gaan doen. Ik kende ook niets anders. Ik was er in geboren en getogen. Het zat wel ergens heel diep in mij verborgen … maar dit proces had tijd nodig om te rijpen.

#trusttheproces

Bepaalde personen komen ook op uw pad die voor u bepaalde zaadjes planten … zo is dit ook bij mij gegaan. Gesprekken met grote CEO’s, geen small talk maar gesprekken die aan de ribben bleven plakken, dat was een spiegel die ze mij voorhielden. Niet altijd even leuk om dan diep in uw eigen ogen te kijken. Tot in uw ziel … heavy … heel heavy. Confronterend. Maar oh zo leerrijk. Ik ben deze personen dan ook héél dankbaar daarvoor. En nu kijk ik er met heel veel dankbaarheid op terug.

Ik ben ook heel blij dat mijn broer Gregory het familiebedrijf verder zal runnen en verder zal uitbouwen samen met mijn schoonzus Sophie en onze fantastische collega’s. Dus voor feesten kan je nog steeds terecht bij het Huis Van Wonterghem 🥳🍾🎉 En zoals Greg het zelf graag zegt: I wish him
all the best 👊
#erisaltijdfeestbijhuisvanwonterghem

Tot ik in september 2018 de zelfde symptomen voelde opkomen zoals die van in 2014 … een 2de burn-out vond ik geen optie … en dan heb ik een time-out genomen van 3 maanden. Het beste kado aan mezelf ‘ever’ … Die periode heeft mij de nodige tijd & ruimte gegeven om alles eventjes op een rijtje te zetten.

Ook mijn reizen naar India hebben telkens gezorgd voor heel veel nieuwe inzichten. Voor verdieping in mijn bewustwordingsproces. Ziehier het blogstukje over mijn Innerlijke reis.

Ja want uw comfortzone verlaten … dat doe je niet zomaar! Want gewoon blijven zitten en gewoon blijven doordoen is het gemakkelijkste, dat maak je uzelf toch wel gemakkelijk wijs … dan hoef je lekker niet te veel na te denken, niet massa’s beginnen bij te studeren enzoverder … Gewoon blijven verder doen. En hopen dat het allemaal wel goed komt met uw geest & lichaam.

Als hoogsensitief persoon moest ik dubbel zo hard recuperen na een avondje netwerken of na een of ander event. De laatste jaren had ik dit sowieso al afgebouwd.

Tijdens mijn time-out heb ik dan uiteindelijk eens écht de tijd genomen om even na te denken …
Zoals “Wie is die échte Babs” nu? Wat wil ze nog doen de volgende 20 jaar? Een heleboel levensvragen … Ik ben ook vanaf 2014 vanalles beginnen volgen wat ik interessant vond. Ik rolde van de ene opleiding in de andere en ook kwamen er bepaalde boeken op mijn pad die mij heel veel inzichten en kennis hebben bijgebracht.

Where focus goes, energy flows!

Na een tijdje begon ik écht door te hebben waar ik nu écht energie van kreeg … Dat bleek dan toch wel iets helemaal anders te zijn. Een totaal andere omgeving. Ik draai mijn koers niet voor 180 graden maar wel voor 360 graden. Ik zou wel een kameleon kunnen zijn denk ik. Ik pas mij gemakkelijk aan. Maar dit mag niet meer ten koste van mezelf zijn nu.

Uiteraard ben ik héél dankbaar voor alles wat ik in die 20 jaar geleerd heb! Daarover zou ik zelf een boek kunnen schrijven denk ik 😉 Er waren soms moeilijke beslissingen te nemen, maar er waren vooral héél veel mooie momenten.

De essentie van het leven is toch uiteindelijk iets te doen die nauwer aansluit bij wie je werkelijk bent. En voor sommigen is dit vaak een heuse zoektocht. Anderen weten soms al van in de kleuterklas wat ze later willen worden of wat ze exact willen gaan doen als ze groot zijn.

Sociaal ben ik altijd geweest, dat zullen mijn vriendinnen wel beamen 😊. Ik verkies 1 op 1 contacten. Ik heb nooit van te drukke plaatsen gehouden. Ik werd er altijd heel zenuwachtig van. Ik was overprikkeld maar toen was ik mij daar helemaal nog niet van bewust. Nu besef ik waarom ik mij zo goed voelde op het internaatsleven. Ik was omringd door al mijn vriendinnen en kon toch op tijd en stond mij terug trekken in de stilte van mijn kleine kamertje. De leefgemeenschap van een internaat was een beperkte groep. Ik vond dit ideaal en had er met ieder een goed contact. Toen deed ik al niets liever dan de anderen enthousiasmeren voor iets, of ze gerust stellen dat het examen wel ging lukken, hoewel ik zelf niet zo zeker was van mijn eigen stuk. De motivator coach zat toen al een beetje in mij denk ik 😁 Rebels kon ik ook wel zijn … een staking mee op gang trekken omdat ik vond dat iets onrechtvaardig was, dit kon ik anders ook wel 🙈 Als ik iets wil, dan ga ik er wel voor!

In de voorbije 5 jaar heb ik dus heel wat cursussen gevolgd, vooral om mezelf beter te begrijpen. Zelf ben ik dan toevallig terecht gekomen bij een gezondheidstherapeut/coach en eenmaal ik terug volledig in mijn kracht stond … voelde ik het! Dit is het is.
Anderen coachen zoals ik zelf gecoacht ben geweest door een mental coach! Het was zelf zo’n zoektocht geweest, dat ik niets liever wil gaan doen, dan nu zelf die rol op mij te nemen. En zo anderen te begeleiden. Ik ga dit dan ook met héél veel enthousiasme doen!

De puzzelstukjes vielen in mekaar …

I am ready for a new chapter in my life!

Nu is het zover! Vanaf februari start ik mijn eigen coaching praktijk INSIDE-OUT COACHING op! Hoe spannend is dit niet zeg!

Want ik vind dat iedereen het recht heeft om van BINNENUIT te stralen en GELUKKIG te zijn!  
#shinefrominsideout

Want wat als we even de weg kwijt zijn?! Waarom dan niet de hulp vragen van iemand? Natuurlijk kan een coach niet het stuur van uw leven overnemen maar hij kan wel inzichten brengen op uw kaart … om zo samen de weg zoeken.

We gaan wel om de zoveel weken naar de kapper of naar de nagelstudio om ons mooi te maken 🤩 … waarom niet naar iemand gaan om uw binnenkant mooi op te poetsen?

Naast het integraal coachen ga ik mij nog verder verdiepen in “burn-out coaching”, gecombineerd met “loopbaanbegeleiding”. Naast het coachen heb ik ook een cursus Reiki & relaxatiemassage gevolgd. Zo kan ik ook helpen om rust te brengen en even dat ankerpunt te zijn in alle drukte van de dag.

Ik zal jullie via deze blog, via Facebook & mijn Inside-out Instagram op de hoogte houden van mijn verdere plannen!

Het is een belangrijk hoofdstuk in mijn leven dat ik nu ga afsluiten. Ik deel graag nog enkele beelden want ik kijk er met héél veel dankbaarheid op terug.
Ik heb heel veel geleerd en mogen & kunnen meemaken, heel veel leuke dingen mogen beleven, het ontmoeten van artiesten van de The Black Eyed Peas tot Ben Crabbé & Walter Grootaers 😀. Ik heb heel veel leuke mensen leren kennen, en heb vooral met heel veel leuke mensen mogen samenwerken! En heb er ook blijvende vriendschappen aan over gehouden.

Ik ben begonnen als 12 jarige op zondagmorgen, het helpen klaar zetten van de zaal. Tafels mooi afkuisen, stoelen rechtzetten en bierkaartjes klaarleggen. Als ik iets ouder werd mocht ik dan zondagmorgen meehelpen met de toastjes bij Chantal. Na mijn studies Hotelmanagement ben ik meteen begonnen in het familiebedrijf. Het was soms een zoektocht om mijn eigen weg te vinden. Van de verkoop van Franse trouwfeesten tot op het laatste de verantwoordelijkheid over de marketing van de groep.

Naast de operationele taken was er ook nog het leerproces van het oprichten van een adviesraad, het aantrekken van een externe CEO enz … We hebben heel wat watertjes doorzwommen. Zelf ben ik een keer kopje onder gegaan met een burn-out tot gevolg … maar ik ben uiteindelijk altijd blijven verder zwemmen. Opgeven stond niet in mijn woordenboek. Gelukkig had ik een paar stevige boeien die me in de moeilijkere periodes mee hebben geholpen om boven water te blijven. En dit is gelukkig gelukt! En nu ga ik mijn eigen koers verder zwemmen. En ik heb er ongelooflijk veel zin in!

Ik ben heel blij dat ik kan terugblikken op vele mooie mijlpalen in mijn leven. De opening van onze nieuwe keuken was er zo eentje van. De vele toffe verrassingsreizen met de collega’s … tot de leuke uitstappen naar oa onze Rode Duivels in Rusland.

Samen met Tina, mijn gezondheidstherapeute & coach, organiseer ik een 4 daagse workshop rond Yoga/Mediatie & Mindfulness.

Ziehier de link naar het event  : Workshop ‘Bewust en in stilte THUIS-komen bij jezelf’. Dit gaat door in Marke op zaterdag 1, 8, 15 & 22 februari van 9u15 tot 12u. Inschrijven kan via mail naar tina@pranabalance.be of via barbara@hvw.be (wens je u nog in te schrijven? Wees er snel bij want de plaatsjes zijn beperkt)

Dit is de manier hoe ik uiteindelijk de juiste balans gevonden heb, en deze kennis wil ik heel graag met jullie delen. Er blijven natuurlijk ook nog steeds moeilijke of gewoon zelfs slechte dagen, dit hoort nu eenmaal bij het leven … het is vooral de manier hoe je er dan tegenaan kijkt.

Life isn’t about waiting for the storm to pass …

it’s about learning to dance in the rain!

We ontpoppen ons allemaal gedurende ons leven, en ieder op zijn tempo, en dat is helemaal ok. Ons doel hier op aarde is toch om zo gelukkig mogelijk en energiek rond te kunnen fladderen, net als een mooie vrolijke vlinder 🦋! Met alle beperkingen die zich voordoen! Met ups & downs.

Ik citeerde al eerder dit gedicht van Toon Hermans in dit blogstukje.
Elke dag is er één 
Elke dag is uniek
De één is een put
En de ander een piek.

Aan allen een zeeeeeeer gelukkig, gezond & tof Nieuwjaar en dat al jullie grote & kleine wensen mogen uitkomen 🙏🏻 Ik wens dat iedereen van binnenuit mag & kan stralen 🤩 

#insideout#shinefrominsideout✨ #happynewyear#happy2020

Namasté