Maak een afspraak

EER JE STEM! 

Honour your Voice !

Durf (je eigen Waarheid) te spreken!

Onze stem, ons keelchakra. Hier kan ik veel over vertellen. 


Maar eerst , wat is een chakra?

Een chakra, heel simpel gezegd, is een energiepunt in ons lichaam. Om de volledige levensenergie te laten stromen moeten ze open en uitgelijnd zijn. En die levensenergie die volledig door ons lichaam stroomt, dat willen we toch allemaal?

Symptomen van een geblokkeerde, onevenwichtige en gewonde keelchakra zijn:

  • angstig zijn om je persoonlijke waarheid te spreken.
  • Het moeilijker hebben om je gedachten uit te drukken en je angstig voelen om te spreken of te communiceren. 

Daarnaast zijn er veel gekende uitdrukkingen die slaan op ons keelcentrum, zoals: 

  • Het grijpt me aan de keel. 
  • Ik kan het amper doorslikken.
  • Ik heb een brok in mijn keel.
  • Hij krijgt de baard in de keel. 
  • Iemand het mes op de keel zetten.
  • Iemand naar de keel vliegen.
  • Het hangt echt mijn keel uit!

Ik deel graag mijn persoonlijke verhaal en hoe ik mijn keelchakra heb kunnen healen. Hierdoor geef ik je misschien de kracht om ook contact te maken met je stem, je EIGEN stem! Ook je innerlijke stem! 


Mijn stem was vaak niet zo krachtig … ze was vooral constant hees. Hees van vermoeidheid, hees van te luid te willen roepen om toch maar gehoord te worden … hees van verkeerd te ademen waardoor ik op beide stembanden knobbeltjes had. Mijn stem was zo vermoeid maar ook van niet volledig mijn waarheid te kunnen/durven spreken. Ik babbelde vaak te veel, je kan dan wel zeggen, ja wat is teveel … laat zeggen dat ik er graag mijnen haak in sloeg, waardoor ik niet écht luisterde … alsof ik diegene was die alle gaatjes moest opvullen.  Dat er zeker geen saaie momenten waren tijdens een gesprek. 

Daarnaast ben ik opgevoed geweest met “maak nooit geen ruzie” … met gevolg dat ik mijn woorden ging inslikken. Zo installeerde ik het patroon van “conflictvermijdendgedrag. Ik was ook de jongste, dus moest ik luisteren naar diegenen die iets meer anciënniteit hadden, want zij wisten het beter … 

Conflictvermijdend gedrag is typisch iets voor people pleasers. Geen lege gaten willen hebben … Raar dat ik als peoplepleaser dan niet altijd de beste luisteraar was, ik vind dit zelf zeer tegenstrijdig.

Door mijn woorden in te slikken … kwam mijn lichaam in opstand, het maakte mij ziek. 
Ik kon de signalen niet langer negeren. 

Dankzij bepaalde mensen en ook de boeken die toen op mijn pad kwamen, kwam ik al aardig tot wat mooie inzichten.

Boeken die mij hierbij geholpen hebben destijds waren:


OMG … wat waren dat allemaal eye-openers voor mij.


Ik leed duidelijk aan chronische stress & perfectionisme. Ook dat nog, naast al dat people pleasen. Ik ademde te snel, te oppervlakkig … met alle gevolgen van dien. 


Eenmaal werk gemaakt van al deze patronen … voelde ik nog steeds een bepaalde blokkade … 


Ja ik had ook een oordeel over mijn accent. Mijn pittig West-Vlaamse accent dat de meeste mensen best charmant vonden. Ik ging vanaf het eerste middelbaar naar Gent naar school op internaat. Daar voelde/hoorde ik hoe straf ik anders praatte … Ik ben er nooit echt mee uitgelachen geweest, waarschijnlijk vond ik het zelf veel erger dan dat zij dat vonden. 


En als kers op de taart, kreeg ik te horen tijdens een koor repetitie van de hoofdzuster dat ik beter niet luidop kon meezingen, want ik klonk vals! Ze zei: “Doe maar gewoon mee met uw lippen. Doe alsof.” Ik vond dit verschrikkelijk … om te doen alsof. Dan deed ik liever niet mee. Maar ik moest mee op dat podium blijven staan, just for the show.


Pas jaren later, tijdens een Kundalini yoga retreat in Nederland deden we specifieke oefeningen om het keelchakra te zuiveren en krachtiger te maken. Wat deed dit deugd! Ik durfde meer en meer gewoon mee te zingen met de mantra’s. Ook om te spreken zonder helemaal rood aan te lopen of de stress in mijn stem te horen. Onze noorderburen konden mij perfect begrijpen zeiden ze me, na mijn onthulling over mijn blokkade over mijn Westvlaamse accent  😉  


Nu zing ik bijna dagelijks. De mantra’s brengen balans in mijn systeem. Het is een vast onderdeel geworden van mijn dagelijkse ritueel. 

Ook voor onze icoon Tina Turner, was mantra’s zingen haar reddingsmiddel!

Door dagelijks haar mantra de “Nam Myoho Renge Kyo” te zingen, kwam ze volledig in haar kracht en had ze de moed om haar man Ike Turner te verlaten.

In dit boek kan je haar verhaal lezen. Een echte aanrader.

Wat is een mantra?

Een mantra is een woord of zin dat steeds wordt herhaald tijdens een meditatie of gebed. Het woord mantra komt het Sanskriet en het betekent letterlijk het bevrijden van het denken. Doordat je je aandacht richt op een woord of zin, geef je je denken een taakje tijdens het mediteren.

De klanken van een mantra hebben een hogere frequentie dan als wij gewoon spreken. Dat maakt dat wij hierdoor krachtiger en sterker worden in ons auraveld. Alleen maar voordelen dus.


Want laat nu net COMMUNICATIE één van de waarden zijn die bijna dagelijks besproken word tijdens een (loopbaan/life/burnout)coaching sessie. De waarde “een goeie verbindende communicatie” staat vaak in de top 5 bij mijn coachees. Privé, op het werk of bij vrienden en familie. Een goeie communicatie, dat wenst toch iedereen. 

Boek dat ik hievover las was onder andere deze, geweldloze communicatie van Marshall B. Rosenberg.


Het begint bij een goede communicatie met jezelf!

Leer luisteren naar de stem van je ziel!

Dit doen we op onze INSIDE OUT SOUL DAYS!

Daar leren we in contact te komen met de stem van onze ziel.

Zaterdag 11 november 2023 zijn er nog plaatjes vrij. Ideaal om het jaar mooi af te sluiten.

Klik hier voor meer info.

Hoe communiceer jij met jezelf? Vol oordeel? Negeer je alle signalen door niet naar jezelf te luisteren? Zowel fysiek als mentaal. Luister naar jezelf en durf te staan voor je waarheid.

Wetende dat er niet één waarheid is. 

There is no one truth, but there is your truth,

live from it, breathe it, expand it, work it, play it and enjoy it!

Honour your Voice! 

Dit wens ik iedereen toe. 

SatNam* Barbara

*SatNam betekent ook “truth is my Identity”, waarheid is mijn identiteit.