Maak een afspraak

I ❤️ SURFING

Golfsurfen is voor mij ook als DANSEN op het WATER!

We zitten volop in de herfst 🍂🍁 🍂 Diezelfde periode, 2 jaar geleden ging ik (golf)surfen in Portugal (in de streek van de Algarve) met de organisatie Chicks on Waves samen met 1 van mijn beste vriendinnen An. Dit was mijn allereerste Surf & Yoga Retreat. Dit was dan ook 1 van mijn beste vakanties ooit!

Het woord Chicks zegt het al … only women. Dit vond ik héél gezellig & de sfeer was er écht super. Alle dames waren er voor hetzelfde doel. Eens onthaasten … weg van alles. Genieten van zon, zee & strand & yoga. En dat terwijl het bij ons thuis nog donker is ’s morgens. Ik vind het heerlijk om in de herfst of winterperiode naar zonnigere oorden te gaan. Perfecte vitamine D boost 😉😎

Zo’n retreat … dit was hét! Dit wou ik nog gaan doen. Bij het surfen leerde ik er geduldig(er) zijn … wachten tot een goede golf kwam en niet als een bezetene maar paddelen … en dan volledig uitgeput op het strand arriveren. Ook daarin mijn balans vinden. Dit was écht een uitdaging voor mij. Want de golven die kwamen keer op keer … ik moest mezelf écht temperen. Want na dag 2 waren al mijn spieren stokstijf en had ik niets meer aan dag 3 … Ik ga nog heel veel mogen oefenen vooraleer ik er écht iets van kan …


“You can’t stop the waves, but you can learn to surf.”


Jon Kabat-Zan

De kustlijn in de Algarve is er prachtig. Prachtige zonsondergangen, lekker eten. En dit alles veel minder duur dan Zuid Frankrijk of het hippe Ibiza.

Het huis zelf vond ik ook écht TOP! Opstaan met zo’n uitzicht … wat wil een mens nog meer …

De yogalessen waren er meestal ’s morgens maar er was ook eens een avondsessie. De yogaclass ging door op het dak van het huis. En ook nog eens ter opwarming op het strand! Beweging genoeg dus! In de namiddag kon je dan uitrusten aan het zwembad! Na een goede inspanning komt de ontspanning en die rust is al even belangrijk! Dit is goed voor zowel het lichaam als de geest …

Yoga teacher Lucia

Na de Surf & Yoga Retreat hadden mijn vriendin & ik nog 1 dag over alvorens terug huiswaarts te keren met het vliegtuig ( via Faro ). We zijn toen 1 avond kunnen blijven logeren bij Belgen die er een B&B uitbaten in Moncarapacho, vlak bij Faro. Hun B&B heet Casa Mama Mia! Een écht aanrader. Greetje & Luc zijn ook afkomstig van Kuurne, waar ik woon 😊. En zijn super warme & gastvrije mensen. Dit was een zeer mooie afsluiter van onze vakantie & hopen er zeker nog eens terug te gaan!

Casa Mama Mia

Vanaf mijn agenda & mijn budget het toelaat … ben ik terug weg! Ik verlang al 🏄‍♀️🏄‍♀️🏄‍♀️

Ik volgde vorig jaar de cursus “Typologie”. Ik ben een vuur/water type … is er niets beter voor mezelf dan me te omringen door WATER!

Door de cursus heb ik meer inzicht gekregen waardoor ik mezelf beter begrijp,  alsook anderen. Handig toch 😉 Daardoor ervaar ik meer harmonie & balans. En vooral meer MILDHEID voor mezelf & anderen! 

In Typologie werken ze met de 4 natuurelementen, water – vuur – lucht & aarde.
Elk van deze 4 elementen zijn aanwezig in ieder van ons. De ene persoon kan zeer uitgesproken een vuur of water type zijn,  maar het kan evengoed zijn dat je van alle elementen ongeveer evenveel % in u hebt.

Aan de hand van een persoonlijkheidstest kunnen we achterhalen welk type je bent.

Je verandert in de loop van uw leven … door de omgeving rondom u …  door uw vrienden, familie, collega’s … ziektes enz… En door bepaalde omstandigheden kan je uit uw eigen element gehaald worden! 

Terug naar Portugal … naar de zee … naar de kracht van de golven & de natuur. Al gehoord over Ocean Therapy? Voor mij heeft deze reis écht als therapie gewerkt. De yoga heeft ook heel veel los gemaakt.

Waterskiën & wakeboarden, nog zo’n watersporten die ik overheerlijk vind! Ik leerde het toen ik 6 jaar oud was ofzo. Zijn dingen die helaas VERWATEREN als je begint te werken en al zeker wanneer je thuis 2 kleine kinderen lopen hebt. Maar nu kan ik deze draad terug oppikken en hen zelfs meenemen. HEERLIJK!

Zoals je ziet (of leest), is water zooooo belangrijk voor mij … Helaas heb ik niet de tijd om iedere week naar de kust te rijden en te genieten van een lange strandwandeling! Maar als ik die tijd dan af en toe toch eens neem, is dit pure vitamine Sea voor mij! Zo werd ik ooit eens geïnterviewd voor De Morgen, een artikel over Stilte. Ik mocht kiezen waar ze een portret foto namen van mij. Ik koos onmiddellijk ” aan de zee!” Ideaal excuus om er nog eens naartoe te gaan!

Ziehier de foto die toen genomen werd.

Kustlijn Oostende

De rode draad in mijn leven is ondertussen toch wel water 🌊 & de stilte opzoeken! Het werkt zo helend voor mij. Voor mij werkt de zee als een spiegel!


“I have seen the sea when it is storm and wild; when it is quiet and serene when it is dark and moody. And in all these moods, I see myself.”


Martin Buxbaum

Ook mijn kinderen voelen zich goed in de buurt van water … het brengt hen ook tot rust. Of in actie 😉 Al volgens het moment …


“When I sit here by the sea and listen to the sound of waves, I feel free from all obligations and people of this world.” –


Henry Thoreau

De film Le Grand Bleu heeft in de tijd ook veel in mij bewogen. Tot op vandaag luister ik héél af en toe nog eens naar de soundtrack van de film. Misschien hebben jullie deze film ook ooit gezien?

Waar wij wonen is ongeveer een uurtje van de zee … als ik mij wil laten omringen door water … dan ga ik naar de Gavers in Harelbeke. Dit is op 5 minuutjes rijden van bij ons thuis. Ideaal.

En als ik daarvoor geen tijd heb, neem ik gewoon een lekker badje met wat zoutkorrels erin.

Ziehier een foto genomen tijdens één van mijn wandelingen langs de Gavers.

Als ik als kind in het zwembad speelde, visualiseerde ik mij dat ik een zeemeermin was … toen bestonden er nog niet van die zeemeermin pakjes 🧜‍♀️ … ik zwom toen gewoon met mijn zwemvliezen aan. Ik zat volledig in mijn verbeelding. En ik vergat de tijd … heerlijk toch! En dat is net de clou van het verhaal … als volwassene ook een activiteit vinden waar je de tijd gewoon uit het oog verliest. En dat heb ik als ik in de buurt van water ben. En al helemaal als ik een wateractiviteit doe zoals surfen, waterskiën of waterboarden.


“You are not a drop in the ocean. You are the entire ocean, in a drop.”

RUMI

LANG LEVE onze mooie natuur!