Maak een afspraak

JOURNEY OF SOUND

Begin juli ben ik voor het werk naar het Balaton Sound Festival in Hongarije, aan het Balatonmeer geweest. Wij sliepen op de Belgische camping van de organisatie van Journey of Sound.
https://www.journeyofsound.be/balaton-sound-2019

Naast Journey of Sound, is er ook Snowbite. Mocht ik 20 jaar jonger geweest zijn, dan schreef ik mij in als stagiair! Zo’n leuke manier om op andere plaatsen te komen en er ondertussen vrienden voor het leven te maken. Ben je iemand die liever niet te ver weg gaat en toch ook graag in de nightlife zou werken, ook wij zoeken nog leuke collega’s op zondagavond voor in onze club in Kuurne, Diedjies!

Ziehier de link :
https://www.facebook.com/job_opening/468214037330843/?source=post of stuur gerust een mailtje naar info@diedjies.be

Eén van onze resident DJ’s van Carré, Lester Williams heeft gedraaid op de camping van Journey of Sound.
Ik vond de sfeer er écht geweldig. Een camping met alleen maar Belgen. Ik voelde me even terug 18 😉

Zelf ben ik niet zo’n festivalganger. Maar de sfeer die er hing, vooral op de Belgische camping, kon ik best wel appreciëren. Een gezellige ongedwongen sfeer. Er was zelfs een yogasessie voorzien. Ik vond het leuk om te zien dat er zoveel belangstelling voor was. En zelf heb ik er ook kunnen genieten van een massage! Was dit mooi meegenomen 🤗

Het muziekfestival zelf is dan minder mijn ding. Ik voel mij zelden op mijn gemak op grote bijeenkomsten. Dan had ik eigenlijk blij geweest mocht ik 5 à 10 centimeter groter geweest zijn. De DJ sets zijn naar mijn gedacht veel te veel op voorhand ge pre-mixed. Ik hou ervan om een DJ aan het werk te zien die de situatie, sfeer, publiek mee in zich opneemt en daarmee iets doet. Ik heb graag dat de DJ naar de dansvloer kijkt … en kijkt wat er gebeurt en desnoods een U-turn maakt. Of een onverwachte wending geeft aan zijn set. Het verrassingseffect werkt altijd!

Zo hebben we aan een klein podium gestaan waar 2 locale DJ’s aan het werk waren … geen gedrum, leuke sfeer … ik had er wel de ganse avond kunnen blijven staan dansen. Maar als je dan toch op het Balaton Festival bent, dan wil je toch ook wel eens gaan kijken naar het hoofdpodium. En daar voel ik mij dan als een schaap in de meute … Was dan ook de eerste avond mijn collega’s meer dan een uur kwijt na een toiletbezoek, waar ge eerst een half uur moogt staan aanschuiven om dan plaats te nemen op een stinkend Toi toi toilet … Geef mij dan maar de sfeer van op de camping. Daar kon ik mij best wel aarden. De locatie van het festival blijft wel leuk, zo vlak aan het meer. Je bent er meteen in vakantiestemming.

Naast al dat feestgedruis was er toch ook wel wat tijd overdag om te bekomen. Voor de meeste was dit nodig om hun roes uit te slapen van de vorige avond 🤪, voor mij was dit wat tijd om te lezen 📖. Toen was ik het boek “Ben ik een goede moeder?” aan het lezen en zo kwam deze blogpost nadien tot stand. “MOTHER LOVE

Gisteren maakte ik een héél andere soort van Journey of Sound mee! Een échte klankreis. Dit deed ik bij Ontdaan in Zwevegem.

https://www.ontdaan.be/Klankreis.htm

Vooraf deden we eerst een uurtje yoga. Alles mooi losmaken, ideaal om daarna te relaxen in de yoga hangmatten. Dit gaf een zeer geborgen gevoel, precies alsof je terug in de baarmoeder terecht komt.

De werking van klankschalen heeft iets bijzonders, omdat ze bij uitstek en van nature harmoniserend werken. Deze harmoniserende klank werkt in op het lichaam, het werkt in op onszelf, onze gevoelens, emoties en herinneringen. Door de klank in de klankschaal ben je instaat om jezelf te ontladen, spanningen los te laten zodanig dat je op een natuurlijke manier weer in evenwicht komt.

MUZIEK BEWEEGT JOUW LEVENSENERGIE

De trillingen brengen jouw levensenergie in beweging en nodigen je uit tot een wezenlijk contact met jezelf. Je kunt ervan uit gaan dat je datgene zult ontvangen waar je voor open staat en/of dat wat nodig is voor jou op dat moment. De ervaring die volgt is uniek. De klanken kunnen diep en helend inwerken op je hart, lichaam en geest.

Ik vond het in ieder geval een zeer bijzondere ervaring.

Philippe van Ontdaan is muzikant, componist, singer-songwriter wat ervoor zorgt dat hij heel veel met geluid/muziek bezig is.  De klankschaalreis brengt hij dan ook puur op gevoel. Niets op voorhand bepaald, volgens de energie die er hangt van de groep en waar de deelnemers nood aan hebben.

Hij is daar al lang mee bezig en ondertussen heeft hij al een 50tal klankschalen, 3 gongs, een ocean drum, didgeridoo, kigonki’s, enkele tingsha’s en koshi’s die telkens opnieuw zorgen voor een verrassende atmosfeer. 

Wegens het succes van de vorige yogasessie met aansluitende soundjourney, heeft Philippe besloten een extra sessie in te plannen: Vrijdag 30 augustus 20u-22uEr zijn slechts 10 plaatsjes beschikbaar. Je kunt je plaatsje boeken via deze link: https://shop.ontdaan.be/nl/klankschalen/104-cursus-klankschalen.html

#iloveit

Ik hou ook enorm van de stilte ( zie eerder mijn blogstukje over stilte , … SILENCE LOVER.) Maar ik kan mij geen leven voorstellen zonder klank of muziek. Als er muziek op de juiste plaats en op de juiste manier gespeeld wordt, kan mij dit enorm ontroeren. Muziek in een kerk heeft voor mij ook altijd een helend effect. De trillingen komen dan precies nog intenser naar binnen.

Een andere soort van klanktrillingen is Mantra zingen. Mijn personal coach & yoga lerares Tina volgde een cursus mantra zingen en het bespelen van een Indiaas harmonium. Zo heb ik ook eens deelgenomen aan een sessie “mantra zingen” bij haar in de praktijk. Ik kan helemaal niet zingen (ik zing dan ook zo vals als een kat) maar uiteindelijk deed ik toch gewoon mee. Er was gelukkig niemand die raar opkeek, ieder liet zich gewoon mee bewegen op de ritme van de muziek. Ik vond het wel leuk om eens te doen. Niet dat ik nu iedere week ga beginnen met mantra zingen 😉 

Ik deel nog graag de muziek die ik vaak opleg tijdens mijn meditaties. Die kan je vinden op mijn Spotify account “barbaravww” en de lijst is die van Inside-Out. Als jullie ook zo’n lijstjes hebben, mag je die altijd delen.

Veel luisterplezier!

https://open.spotify.com/playlist/5UXefZtqCsEDuBBWcS4ExM

Welke muziek kan jullie het meeste ontroeren? Benieuwd naar jullie reacties 😃