Maak een afspraak

KIEZEN VOOR MEZELF

Kiezen voor mezelf is af en ook eens zeggen ” MOET JUST NIKS” 💁

Kiezen voor mezelf … klinkt dat niet ongelofelijk egoïstisch? Mja … dat denken we toch vaak! Ik zeg het nu tegen jullie vlakaf … kiezen voor jezelf is NIET egoïstisch … integendeel. Het is van levensbelang. Pas als je eerst voor jezelf kiest kan je ten volle in verbinding gaan met de ander. Zo gaat dit nu eenmaal.

We duwen pijn, emoties, … vaak weg om in eerste instantie om vanalles aan anderen te geven, vaak ten koste van onszelf. De energie loopt weg & we begrijpen vaak niet waarheen. Herkenbaar?

Want het is toch oh zo leuk om iedereen en de hele wereld te helpen. Dan ga ik zelf zeker ook geholpen worden …

En toch werkt het zo niet.

Wat betekent “KIEZEN VOOR MEZELF” voor mij?

 • Op tijd & stond de nodige rust & ruimte nemen voor mezelf, door een wandeling te maken in de natuur op m’n eentje, een lekker warm badje, een goed boek lezen, of gewoon een middagdutje in de zetel en in de zomer in mijn hangmat! Die hangmat was beste kado ever 😉
 • De STILTE opzoeken. In de natuur maar kan evengoed gewoon 20 min gaan liggen op mijn bed zonder prikkels.
 • Is mijn grenzen leren voelen en die dan ook respecteren. Ook naar familie & vrienden toe. Als je nood hebt aan wat ademruimte, die dan ook durven te nemen.
 • Op tijd en stond een energetische relaxatie massage (reiki behandeling) boeken, zo had ik er eentje bij een vroegere schoolvriendin, … , ik voelde me op dat moment energiek, in balans enz … en toch heeft zo’n behandeling steeds een immens effect op mij. Er zijn altijd wel dingetjes die liggen te borrelen of die op mijn lijf zijn blijven plakken. Zo’n behandeling zorgt ervoor dat het terug kan stromen … We bestaan ongeveer 80% uit water & zoals stilstaand water die niet genoeg zuurstof krijgt, begint dat water te stinken … dus BEWEGING in uw lichaam houden is van levensbelang!
 • Beweging via sport, en daar dan ook écht de tijd voor te nemen. Ik heb voorgenomen om ’s morgens 30 min yoga te doen en 2 x per week ’s morgens te gaan lopen! Yes I can.
 • Voldoende rust (ik slaap gemiddeld 8u per dag). Met mijn morning routine start ik graag om 6u, dus zit ik héél graag onder de dekens tegen te laatste 22u. Sorry for Netflix but thank you for my body!
 • Meditatie, zo deed ik tijdens Corona de 21 day Challenge van Deepak Chopra over Abundance. I ❤️ abundance! De quote die écht blijven hangen is was voor mij : I nourish the Universe, the Universe nourishes me. En ik geloof dat ook oprecht.
 • Gezonde voeding, ik heb het geluk met een heel goede hobbykok thuis te zitten en zo eten wij héél gevarieerd. Onze kinderen zitten ook in een belangrijke fase van hun groei en gezonde voeding is hier toch ook wel een heel belangrijk onderdeel. Ik begin mijn dan dan ook met een innerlijke douche, een glas water met een halve citroen in. Perfect om de dag te starten.
 • Een leuke hobby hebben. Kan gelijk wat zijn. Bij mij is dit vooral lezen & schrijven. Zo schrijf ik iedere morgen ongeveer een half uurtje. Dit zijn mijn Morning Pages. Morning Pages werken voor mij als ruitenwissers voor mijn hoofd. Kelly schreef daar reeds een mooie blogpost over. Vaak nemen we in een volwassen leven te weinig tijd om onze hobby uit te voeren. Spijtig. Want zo gaat er veel creativiteit verloren.
 • Kiezen voor mezelf is ook durven opkomen voor mezelf! Weten wat je waard bent. En ja, ook jij bent het waard!
 • Coaching, ja, ook ik als coach laat mij nog steeds coachen & ik ga dit levenslang blijven doen. Zo kan ik écht de betere versie van mezelf worden. De voorbije maanden heb ik het geluk gehad om via de online cursus “Impactvol online coachen” om met andere coaches ONLINE gecoacht te worden en omgekeerd. De verbinding was er telkens opnieuw. Heel mooi om te zien.
Coaching sessie met collega Joëlle

Wat houdt je tegen om te kiezen voor jezelf?

 • Geen tijd
 • Kinderen, werk, vrienden gaan altijd voor?
 • Je kan moeilijk NEE zeggen, waardoor de agenda propvol zit.
 • Dat je het eigenlijk zelf niet weet en het is gewoon een automatisme geworden?
 • Zo hoef je niet naar jezelf te kijken?
 • Je hebt dit niet gezien van thuis uit? Daar was het altijd maar werken werken werken …
 • Het druk druk druk hebben … dan ben je zeker geslaagd in het leven?
 • Je bent er u gewoon zelf niet bewust van maar voelt wel een slepende vermoeidheid?

En weet, nadat je voor jezelf gekozen hebt! Kan je in verbinding gaan met de ander. We zijn allen sociale wezens, introvert of extravert, maakt niet uit. We zijn niet gemaakt om hier alleen rond te lopen. We zijn hier voor mekaar. Om lief te hebben.

Hoe kan ik je helpen?

Via coaching kunnen we op zoek gaan naar de onderliggende lagen … Ik kan u ook gewoon een schop onder uw kont geven om terug in actie te komen. Want soms hebben we alleen maar een héél klein duwtje nodig. Laat die blokkades op uw lichaam ook ontwarren … kan al een heel pak schelen waardoor je terug in je eigen kracht komt te staan. Leer jezelf beter kennen, dan kan je ook beter uw grenzen bepalen voor jezelf.

Laat de rivier terug stromen. Op uw tempo. Het is allemaal goed.

Zit je met een dingetje, groot of klein, maakt niet uit. Let it flow … and let’s shine from the inside out!

Voel je u soms “leeg” of “op”? Teveel van jezelf weg gegeven?

Kies voor jezelf! Contacteer mij en stuur mij gerust een mailtje! 

hello@barbaravanwonterghem.be

Je kan ook via mijn website een boodschap nalaten.

http://www.barbaravanwonterghem.be

PS: Wens je graag mijn newsletters te ontvangen? Schrijf je in via deze link!

#coaching #lifecoaching #insideoutcoaching #insideout #shinefrominsideout