Maak een afspraak

Loopbaancoaching?

“Wat wil je later worden worden?” vroeg de juf. Ik keek haar aan en wist het niet … ik dacht dat ik al iets was.

Dit is misschien wel eens de meest gestelde vraag aan een kleuter …

Wat wil je later worden?” Sommigen willen brandweerman worden, net zoals hun vader. Of verpleegster zoals hun moeder. Zelf wou ik tv-presentatrice worden of juffrouw. Het is geen van beide geworden 😉

De vraag kan ook gesteld worden als:

Wie wil je zijn?

Wie we zijn is vaak sterk gelinkt aan wat we doen. Maar wat is jouw diepste verlangen? Als het vandaag uw laatste dag was, hoe kijk je dan graag terug op uw leven hier op aarde? Ben je tevreden? Wat zou je graag anders doen? Wat is goed zoals het nu is? Wat zou je zeker willen behouden? Wat zou je graag anders zien?

Het zijn vragen waar we best even wat langer mogen bij stilstaan … vaak hebben we het veel te druk … druk druk druk … of geen tijd. Spijtig toch.

Weet jij nog wat jij later wou worden? Zin om het te delen met ons? Is het ook werkelijkheid geworden? Heel benieuwd naar jullie verhaal! Stuur mij een mailtje 📨, ik deel ze dan graag (anoniem indien gewenst) via mijn Instagram & Facebookpagina.

Zit je op de juiste plaats en ga je stralend naar uw werk? SUPER!

Is de drive er niet meer? Moeilijkheden met collega’s of veeleisende klanten? Is de druk te groot?

Wat als je lichaam slimmer is dan je hoofd … wat zou het dan willen zeggen?

Nood aan verandering?

Is veranderen van job op je 50ste enz wel nog ok en haalbaar? “Ik doe dit nu al zolang.” “Ik kan ook niets anders …” Zeer belemmerende gedachten me dunkt.

Mijn motto is, je bent nooit te oud om nog iets nieuws aan te leren. Of dat gemakkelijk & simpel is … dat heb ik er niet bij gezegd. Maar moeilijk gaat ook. Al zeker als je iets een kans wil geven. Je kan kansen krijgen maar je kan ook kansen grijpen. Net zoals je achter die flosj achterna gaat op de kermis 🎠🎠🎠.

Sommigen hebben het geluk op héél jonge leeftijd reeds perfect te weten wat ze willen worden. Een pak zoekwerk uitgespaard. Want ja … er is op vandaag dan ook zovééééél keuze. Net zoals je kan kiezen uit 20 soorten chips in de supermarkt. Je koopt er dan eentje die er op het eerste zicht mega lekker uit ziet, tot je thuis komt en het helemaal jou smaak niet blijkt te zijn. Maar je hebt ze nu wel al gekocht. Wat doe je? Eet je ze verder op tegen uw goesting? Of geef je ze weg? Of kieper je ze gewoon in de vuilbak en probeer je iets nieuws uit? Een pak chips is nu net wel iets minder belangrijk dan die juiste studierichting of mega toffe job uitkiezen …

Krijgen we genoeg tijd om dit uit te zoeken? Of moet dit ook allemaal snel gaan? “Weet je het nu nog niet?!!!!!”“Dat wordt wel eens tijd hé zeg!”. Lekker nog een beetje meer druk op die schoudertjes.

Twijfel … mogen we nog twijfelen? Tijd nemen om te reflecteren en eens iets uit proberen. Tuurlijk mogen we twijfels hebben!

Het even niet-weten is best ok!

Mijn missie?

Jou weer van binnenuit laten stralen! Ik ben een dynamische life, burn-out en loopbaancoach, ik neem je mee op een reis waar het hoofd, het hart en het gevoel elkaar vinden. Een totaalbelevenis waar zowel coaching, als Reiki & relaxatiemassage centraal staan.

Na 20 jaar het familiebedrijf samen met mijn broer te hebben gerund, ken ik als geen ander de organisatiestructuur van een bedrijf. Daar heb ik kennis opgedaan op verschillende niveaus en in verschillende functies waaronder: administratie, marketing, projectopvolging, HR en managementondersteuning,

De bedrijfswereld kent weinig geheimen voor mij.

Mijn coachgesprekken gebeuren in 3 fases. Stapsgewijs leg ik samen met jou de bouwstenen van jouw nieuwe leven:

1️⃣ Alles start met het luisteren – alhoewel burn-out en loopbaancoaching vooral gaat om het begeleiden van coachees, geloof ikzelf om in eerste instantie vooral te luisteren. Door de vluchtigheid en de oppervlakkigheid van onze maatschappij is er veel nood aan een luisterend oor.

2️⃣ Vervolgens gaan we op zoek waar de weerstand en waar de obstakels zitten. Het bewust worden van die obstakels en er ook dieper op ingaan zijn belangrijke onderdelen van het coachgesprek.

3️⃣ Tot slot krijgt volgende vraag meer duidelijkheid: “Naar waar wil je groeien en wie zou je graag echt zijn?”. Voor mij is de weg er naartoe veel belangrijker dan het doel op zich. Mensen zijn al genoeg gericht op prestaties en doelen. Bij mij gaat het niet zozeer om meteen het doel te bereiken, maar eerder om te navigeren in het proces. 👷👷‍♀️

Taboes

Op de Facebookpagina van Team Loopbaan kan je allerlei tips (ook over solliciteren enz …) vinden. Ik deel er graag hier reeds enkele.

📢 * SOS Taboe ❌

*Tijdens ons leven spenderen we zo’n 90.000 uren op de werkvloer. Maar er bestaan nog veel misverstanden over wat die droomjob nu juist inhoudt…

* Taboe 1: op een dag vind ik mijn droomjob. De job van je leven kan je niet vinden, maar wel maken! Wie liever op veilig speelt en afwacht, kan niet verwachten dat mooie kansen in de schoot worden geworpen. Maar wanneer je actie neemt en jezelf ontplooit, dan gebeuren er wonderen ✨

* Taboe 2: Iedere verandering heeft een prijs. De overgang van je huidige werk naar een beter werk ‘kost’ altijd iets. Bepaalde zaken moet je af- of opgeven (collega’s, salaris, bedrijfswagen,…) Anticipeer: hou rekening met de prijs van verandering.

* Taboe 3: ik kan pas verder wanneer mijn plan perfect is. Het is belangrijker stappen te zetten, dan een perfect plan te hebben. Als je een idee hebt van de richting, moet je zo snel mogelijk verder. Reflectie geeft je niet voldoende feedback om uit te maken of iets voor jou is, en of je het voldoende kan. Alleen contact met de realiteit, geeft je de nodige informatie om verder te kunnen.

* Taboe 4: de ideale job hoort vanzelf op mijn pad te komen. Wacht niet op de job die jou in het gezicht springt en zegt: “Dit is het!” Het is belangrijk dat jij eerst enkele keuzes maakt qua inhoud, omgeving, locatie,… en dit voor jezelf helder krijgt. Erna kan je dit nieuwe pad bewandelen 🏞

Wil je samen met mij het plan van je leven uittekenen?

✍🏻 Boek dan hier een gratis kennismakingsgesprek: https://www.teamloopbaan.be/loopbaanbegeleiding-kennismakingsgesprek/

📍 Je kan bij mij terecht van maandag tot donderdag en op zaterdagvoormiddag in mijn praktijk INSIDE OUT in Kuurne, en op vrijdag in de groepspraktijk ‘de Stilte’ in Marke (Kortrijk).

Je kan ook via mijn website een afspraak regelen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancheques

Wist je dat je dit via loopbaancheques kan doen via de VDAB?

Als je een job hebt, kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Via loopbaancheques betaal je maar 40 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding.

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel. 
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
  • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal. 

Ziehier de link om Loopbaancheques te bestellen:https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

Zelf ben ik aangesloten bij een erkend loopbaancentrum, Team Loopbaan van YourCoach.

http://www.teamloopbaan.be/team/barbara-van-wonterghem/

Misschien tot ziens! Babs