Maak een afspraak

MIJN VADER

Mijn vader zegt vaak tegen mij: “ge zijt toch een specialleke” … omdat ik nu met meditatie & mindfulness & yoga bezig ben? Want mediteren is toch wel iets heel speciaals … aan NIETS denken … alé da gaat toch niet?! Ja ja toch wel … als ge maar blijft oefenen zeg ik dan!

Een specialleke … OK maar van een appelboom kunnen er ook geen peren vallen 😉 Hij is dus zelf een “specialleke” 😃 … Mijn vader is vooral een zeer innemend iemand en voor velen een inspirator.

Vaak kom ik mensen tegen die vragen: “Ben jij dan de dochter van Marc Van Wonterghem?!” … Dan beantwoord ik dit steeds met een positief antwoord. “Ewèl, ’t is dankzij uw vader dat ik zelfstandig begonnen ben en ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor … ” of ” ’t is dankzij uw vader dat ik mijn vrouw heb leren kennen in Diedjies zo’n 40 jaar geleden … ” of ” ’t is dankzij uw vader dat ik gestopt ben met roken” … of ” ’t is dankzij uw vader dat … “

Het woordje “DANKzij” … straalt veel DANKBAARHEID uit! Als dat niet mooi is!

Louise Hay schrijft in haar boek “Je kunt uw leven helen” dat we onze ouders zelf kiezen. Namelijk dat ieder van ons op een bepaald moment besluit om op een bepaalde plek op aarde te incarneren. En dat we kiezen om op aarde te zijn om een les te leren die ons verder brengt op ons spiritueel pad. We hebben ze zelf gekozen omdat ze perfect zijn voor ons, om te leren waar wij deze keer aan willen werken. En ik geloof dit ook!
#alvastblijmetmijnkeuze😃

Ik som graag enkele mooie lessen op die ik mee kreeg van mijn vader en die ik graag doorgeef aan mijn eigen kinderen. Van mijn moeder kreeg ik uiteraard ook vele mooie lessen, dat is voor in een volgende blogpost 😉

Le Plaisir d’offrir

Mijn vader is een zeer gul iemand. Hij vindt het fantastisch als hij iemand anders kan helpen of verder op weg kan helpen met iets of iemand. Het plezier om te geven is groter dan zelf iets te krijgen, het hoeven daarvoor niet altijd grote of dure dingen te zijn, het kan een klein gebaar zijn. Bijvoorbeeld, soep aan de deur zetten wanneer iemand ziek is of een bemoedigend woordje schrijven om iemand een hart onder de riem te steken, een kopie van een leuk artikel …

Wie klaagt is niemands vriend …

Ze hebben er deze maand een maand van “30 dagen zonder klagen” van gemaakt. Want je hebt zo van die klagers … ofwel is het té warm, of wel te koud … Het weer is niet goed of slecht. Het weer is gewoon het weer en maak er gewoon het beste van, iedere dag opnieuw. Met vallen en opstaan. En de ene dag is de andere niet. Eén van mijn vader’s lievelingsgedichtjes van Toon Hermans luidt als volgt :

“Dag” van Toon Hermans:

Elke dag is er één 
Elke dag is uniek
De één is een put
En de ander een piek.

Gun elke dag
Zijn eigen gezicht
De ene is open
De ander is dicht

De één is perfect
En de ander een slag
Je maakt van een put
Nooit een piek van een dag!

#dontworrybehappy

Atlijd de “Smile Techniek” toepassen …

Gelijk wie je tegenkomt, ook al ken je deze persoon niet, eens glimlachen kost geen geld en maakt jezelf en de ander persoon een vrolijker iemand. Wie weet heeft die persoon een slechte dag en is dit kleine gebaar een lichtpuntje …

Maar ook glimlachen naar bijvoorbeeld mensen op de luchthaven die de controles doorvoeren … die zien per dag duizenden mensen en velen kijken ongeïnteresseerd, ook deze mensen zijn vaak verrast met een glimlach. Het maakt onze wereld zoveel mooier! Dus bij deze hoop ik dat jullie ook vaak glimlachen, het mag gerust ook naar uzelf zijn 😉 als er niemand in de buurt is.

#kleingelukske #smile

Le ton qui fait la chanson

Hoe iets gezegd wordt is bepalend voor hoe iets opgevat wordt; het hangt er (maar) vanaf hoe het gezegd wordt; de manier waarop iets gezegd wordt, is net zo belangrijk als de inhoud van wat er gezegd wordt; ook: het gaat er niet om wat er gezegd wordt, maar om hoe het gezegd wordt!

Woorden kunnen hard aankomen, dus het misstaat niet om goed na te denken vooraleer er soms iets gezegd wordt. Natuurlijk is dit niet altijd even gemakkelijk en al zeker niet in een stresserende situatie of wanneer je zelf niet 100% goed in uw vel zit of wanneer je vermoeid bent …

Maar hoe meer Mindfull je zelf bent, hoe gemakkelijker dit gaat. Daarom ben ik dan ook zo’n fan van Mindfulness! Zouden ze als verplicht vak moeten kunnen integreren in de lagere school.

“Geweldloos communiceren” ( zie boek : Geweldloze communicatie van Marshall b Rosenberg ) is daar een mooi voorbeeld van.

Wees niet een schaap!

Wees niet bang om ANDERS te zijn! Ik heb nooit op mijn oren gekregen als ik eens buiten de lijntjes kleurde … Mijn vader zei toen altijd : “ge wilt toch geen schaap zijn … die doen allemaal hetzelfde”. Durf maar anders te zijn! Daarom dat ik deze blog nu durf te schrijven zeker 😉 Mij kwetsbaar durven op te stellen. Iedereen is UNIEK! En wees daar maar fier op! Net zoals in het gedichtje hierboven van Toon Hermans … Elke dag is uniek. Zo zijn wij ook uniek!

Mijn vader is allesbehalve een schaap. Als mijn vader zich voor iets inzet, zet hij zijn tanden in iets 😀 (zie foto) Het laat hem dan ook niet meer los. Hij maakt er dan het allerbeste van, tot het allerlaatste puntje. #thedetailsmakethedifference #itsallinthedetails

Dat maakt hem dan ook zo uniek! Ik ben dan ook zeer DANKBAAR voor alle mooie levenslessen die ik al gekregen heb en die ik nog steeds krijg!

#bedifferent #beunique #daddysgirl