Maak een afspraak

NEW: PODCAST! “Straffe klap met Ben & Babs”

Ik speelde al een tijdje om een podcast te maken. Iets creëren. Deze boodschap krijg ik de laatste tijd vaker door tijdens mijn meditaties … en als iets verschillende keren naar boven komt drijven … dan ben ik wel iemand die daar dan graag mee aan de slag wil gaan.

Dit idee zat ook in het hoofd van Benjamin Ball. Waarom dit niet gewoon samen doen. Dit gaat fun zijn. En dat was het ook.

Benjamin is medezaakvoerder van YourCoach, het grootste en beste coachcentrum van Gent en omstreken. Benjamin is de bezieler van de coachopleiding “integrale coaching, evenals de Master Classes “creatief/fysiek coachen” en “systemisch coachen”.

Hij schreef ook het boek “Coachen zonder blabla“, wat zeker een aanrader is.

Via YourCoach volgde ik er de “integrale coaching” met Joke Vander Laenen, “stress & burn-out coaching” met Joke Adins & Jürgen Blommaert, “loopbaancoaching” met Tom Hallez & Benjamin & de “integrale coaching voor professionals” met Benjamin. Tijdens de eerste lockdown volgde ik de online opleiding “impactvol online coachen” & de “morning masters”.

De “morning master” opleiding is online platform met een groep gelijkgestemden om samen te werken aan ons ochtendritueel. We zijn ook eens live samen gekomen aan zee om elkaar beter te leren kennen.

Het was een zalig weekend! Samen surfen, genietend van de ondergaande zon, goeie babbels aan het kampvuur, ochtendyoga op het strand, Wim Hoff ademhalingsoefeningen … Zeker voor herhaling vatbaar als je het mij vraagt!

En nu is onze podcast, “straffe klap met Ben & Babs” ook geboren.

Vrijdag 30 oktober namen we onze allereerste podcast op. 

Klik hier om hem te beluisteren.

Het thema ging over “twijfel” … We twijfelen wel allemaal eens zeker. De ene al meer dan de andere. Te snel beslissen is misschien ook niet altijd ideaal … 

Zelf ben niet de grootste twijfelaar … ik ben eerder impulsief 🙈 Maar toch … twijfel komt af en toe toch ook wel eens om de hoek piepen. Zo ook met de podcast. Ik dacht, er zijn er al zoveel. Het is niet meer origineel … het is al gedaan door iemand anders … Schrijfster Elizabeth Gilbert zegt daarover, ja dat is waar MAAR, ’t is nog niet gedaan door JOU!

En mijn eigen mentor zegt mij: “Babs, twijfel helpt jou om dichter bij jezelf te komen 🙏🏻”

TIP van Ben:

“De afstand tussen de beslissing en de actie zo klein mogelijk houden.”

TIP van Babs:

“Hoe dichter bij jezelf en bij uw intuïtie, hoe minder twijfel … wanneer je uitgelijnd bent, genoeg geaard kan je gemakkelijkere keuzes maken. En is er automatisch minder twijfel. Volg je hart & uw buikgevoel.

Geen knopen durven doorhakken is ook a waste of time … vind ik persoonlijk. Ook al maken we soms wel foute keuzes. Maar dan kan je achteraf ook geen spijt hebben en moeten zeggen “had ik maar dit of dat maar geprobeerd … ”

Conclusie … de gulden middenweg zoeken, ook hierin. Is toch ook een thema die héél vaak terugkomt.  Balans … dit kan misschien een thema zijn voor een volgende podcast 😉

Kijken jullie ook uit naar onze volgende podcast? Suggesties over bepaalde thema’s? Wie zou het leuk zijn om eens te interviewen? Stuur gerust jullie suggesties, surf naar mijn website en laat een boodschap na.

Tot de volgende!