Maak een afspraak

SUMMER of 2023

Hoe gaat het met jou? Heb jij een fijne zomer gehad?

We zijn al een goed eindje in september en de herfst is al terug in ’t land. Ik vind het altijd leuk om toch nog even terug te blikken op de zomer. Want alles gaat zo snel voorbij … en voor we het weten … is het putje winter.

Voor mezelf was het een zalige zomer. Zelf heb ik verschillende shifts heel duidelijk gevoeld. Vooral op 25/7/2023. Bleek dit nadien een Engelendag te zijn … een dag buiten de tijd … 7/7/7 en ik had die dag veel last van ascentie pijnen. Ik had er geen benul van, tot ik dit artikel doorgestuurd kreeg van een goeie vriendin. Mijn draaiingen in mijn hoofd die dag werden mij iets duidelijker. Het kon ook iets anders zijn natuurlijk, maar wat als het eens geen toeval was. Ik liet het allemaal mooi toe en heb die dag dan ook doorgebracht in alle rust en stilte.

Wat ik dus bedoel met shifts is, een verdere stap in mijn verdere bewustwordingspad. Een andere vriendin van mij noemt het ook wel een nieuw velletje die afgaat van onze ajuin waardoor we dichter bij onszelf terugkomen. Waar we leren “gewoon onszelf” te zijn. Een Babs die zich niet hoeft te bewijzen, niet niet hoeft te pleasen, dat het OK is om prioriteit te geven deze zomer aan ons gezin en daardoor verschillende etentjes/feestjes te annuleren.

We gaan allen door een periode van verandering en transformatie. De ene transformatie is nogal heftiger dan de andere. Afhankelijk van hoe wij mee bewegen met de sterren en planeten. 

Alhoewel het veel te warm was in juli waar wij zaten op dat moment (in het Zuiden van Frankrijk), daarna zeer veel regen begin augustus bij thuiskomst … het heeft voor mezelf helemaal geen verschil gemaakt. Mijn humeur was er niet afhankelijk van, oef 😉

Vroeger was ik vaak de eerste dagen ziek op vakantie, misschien herken je dit wel bij jezelf. Ik moest dan echt eerst bekomen van de drukte, de voorbije stress … 

Nu kan ik genieten vanaf dag 1. Zijn we niet meer ziek. Zijn we niet meer compleet uitgeput. En kan ik onmiddellijk genieten en kan ik iets leuks doen met het gezin. 

Ik ben de zomer heel ontspannen kunnen ingaan. Eind juni ben ik nog op yoga hiking retreat geweest naar Oostenrijk. Voor het eerst de bergen in tijdens de zomermaanden. Daarover schrijf ik later graag nog eens een aparte blogpost.

Wat de bergen met mij gedaan hebben! 

Veel, heel veel. Ik ga er héél graag nog eens opnieuw naar terug met een groep. 
Hou mijn agenda zeker in de gaten, wie weet heb jij ook wel zin om dit te beleven! 

Terug naar de zomer. Zoals ik al zei, ik vond de zomer zalig. Onze dochter die reeds van haar 15,5 in het buitenland studeert (balletopleiding) en tijdens de zomer ook vaak in het buitenland zit voor buitenlandse stages, was deze zomer dicht bij ons thuis. Ze heeft zich geconcentreerd op haar studies (ze legt middenjury af hier in België). Maar oh wat was het leuk om nog eens met ons 4 samen te kunnen zijn. Mijn moederhart liep uiteraard over. We namen ook samen 14 dagen verlof, eventjes niets. Samen gezwommen, samen gegeten,samen gelachen,  samen van de rotsen gesprongen … daarnaast had ik de tijd en de ruimte om 5 boeken te lezen op mijn verlof. Dat is het voordeel van al iets oudere kinderen te hebben.  We hebben ook met verschillende vrienden kunnen afspreken, het was super gezellig! Ik heb er echt van genoten.

Ik las ondere het boek van Michel Singer, “zijn wie je bent“. Die wetenschappelijk uitlegt van waar wij komen … en dat we uiteindelijk allemaal bestaan uit sterrenstof. Dit maakt mij keer op keer terug nederig. Zoals in het boek “weten wat je niet weet” van Adam Grant, er is nog zoveel te ontdekken.

In augustus waren we dan terug aan het werk en was het lekker druk in de praktijk. Tijdens deze maand nam ik ook de tijd om mijn business even te evalueren en zat ik samen met Quirine, een business coach. Zelf ben ik in de Insight niet echt het “blauwe” type, dan is zo’n blauwgetinte sidekick wel zeer zinvol.

Zo kwamen er een paar aanpassingen in mijn aanbod. Er zat al vanalles klaar maar met dat extra duwtje in de rug, gaat het net iets gemakkelijker 😉  

Waaronder een B2B aanbod, waar ik een “mini retreat breng naar jouw bedrijf”. Ziehier alle info.

Op naar een team met meer energie & een onderneming in balans!

Want we kunnen maar beter preventief werken … want ik zie zoveel mensen die OP zijn!

IEDEREEN kan een burn-out krijgen. 

Ook de werkgever. Kijk naar mezelf. Ik was mede CEO in het familiebedrijf en ik knalde ook keihard tegen de muur. Het moeilijkste was, toegeven dat ik gecrasht was … accepteren dat het genoeg was en dat het anders kon. 

Het was voor mezelf een ganse zoektocht naar de juiste hulp. Want in het begin ga je gewoon symptoom bestrijdend te werk, maar ga je helemaal niet naar de oorzaak. Zo had ik precies een abonnement bij de osteopaat. 

Ik schreef er eerder een blogstukje over burn-out.

In mijn aanbod lanceerde ik ondertussen ook mijn online teaching & meditatie traject, mijn Inside Out Circle ⭕. Er zijn 3 reeksen, met telkens 4 lessen. We komen op zondagavond via zoom samen. De eerste reeks gaat over, leren mediteren, de tweede reeks gaat over leren manifesteren en de derde reeks gaat over leren quantum jumpenZiehier alle info. 

Je kan nog inschrijven voor de 2de en 3de reeks. Met de eerste reeks zijn we ondertussen van start gegaan. En ik vind het keileuk om te doen. Ieder vanuit zijn veilige cocon en zelfs vanuit het buitenland. Zo doet mijn dochter mee vanuit Monaco en een zeer goeie vriendin vanuit Spanje. Geweldig toch. Dit zijn dan de mooie voordelen van onze digitale connecties! 

Daarnaast boekte ik ook een 4de Inside Out Soulday

Deze gaat door op zaterdag 11 november in Izegem. Hiervoor zijn er nog 8 plekjes vrij. Wees dus zeker welkom. Het leuke is dat mijn man Sam super goed kan koken en hij zorgt voor de lekkere lunch over de middag, heel leuk om dit samen te kunnen doen. 

Wat is onze ziel? Hoe kom ik er (terug) mee in contact? Wat wil onze ziel?  

Ik kan er uren over praten. 

Ik deel er graag alles wat ik de voorbije 10 jaar hierover geleerd, gelezen heb. Mijn ziel wordt bij iedere Soulday ziels gelukkig. Het samen brengen van gelijkgezinde mensen vind ik zoooo zalig. 

Dankbaar kunnen terugblikken is een mooie oefening. Mooie momenten zijn er om te koesteren! 

Hoe was jouw zomer? Wat neem je graag mee? Ben je nu klaar om los te laten wat er los te laten valt?Klaar om terug naar binnen te keren? Te cocoonen?

Ik hou alvast van de 4 verschillende seizoenen. Ze hebben allemaal hun mooie eigenschappen.

Ik kijk er naar uit elkaar (terug) te ontmoeten!

Let’s connect! And let’s shine from Inside Out.

Ik neem je héél graag mee op een mooie innerlijke reis naar meer rust & geluk 🍀! 

SatNam

Barbara