Maak een afspraak

#summer2020

Wat een heerlijke dag vandaag! We zijn zondag 9 augustus 2020, het is 35 graden buiten en zitten officieel met een hittegolf. Veel te warm om buiten te zitten … daarom besloten we om deze morgen rond 8u een frisse ochtendwandeling te maken rond de Gavers (in Harelbeke). Lekker koel. Dit voelde goed.

Ik zit binnen, want ja het is toch veel te warm buiten. Maar ik geniet. Ik geniet van de STILTE. De stilte blijft een cruciale rol spelen in mijn leven. Ik schreef er eerder een blogstukje over.

De kids zijn buiten aan het spelen & hier in huis is het muisstil. Ik neem de tijd om vandaag te vertragen. Te lezen, en om te schrijven. Want jullie hadden mijn verslag van mijn vakantie nog te goed.

Ik vertel jullie ook héél graag mijn verdere plannen. Alsook hoe wij onze #summer2020 reeds beleefd hebben …

Zo stap ik vanaf september mee in de groepspraktijk “DE STILTE” in Marke. En dat op vrijdag als loopbaancoach.

Een plaats waar transformatie ontstaat… 🙏💖
De stilte is een bron van kracht.
De parel van wijsheid.
De sleutel tot jezelf.

Wij (Tina, Karolien & mezelf) begeleiden elk vanuit onze eigen sterktes mensen op hun pad van bewustwording naar transformatie.

Bij Karolien kan je daar terecht voor ouder-kindbegeleiding, tienerbegeleiding en leerbegeleiding. Mailen hiervoor kan naar info@karolienbral.be

Bij Tina kan je er terecht voor mental, spiritual en emotional coaching, total balance therapy, stresstherapie, yoga en yogatherapie, meditatie, relaxatie, innerlijk reizen naar India ,… Mailen hiervoor kan naar info@pranabalance.be

Over die Innerlijke reis naar India schreef ik eerder een blogpost. Een echte aanrader.

Op vrijdag kan je bij mij terecht voor Loopbaancoaching. Ik ben aangesloten bij Team Loopbaan van YourCoach in Gent. Bij Team Loopbaan kan je betalen met loopbaancheques van de VDAB. Zo betaal je zelf maar een klein deel van de begeleiding.

Neem gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek (via telefoon: 0476 26 96 04 of via Zoom) Of stuur een mailtje via het contactformulier op mijn website: http://www.barbaravanwonterghem.be

De andere dagen (van maandag tem donderdag) kan je bij mij terecht voor life & burn-out coaching, relaxatiemassage & reiki behandelingen, loopbaancoaching in mijn praktijk “Inside-Out Coaching” te Kuurne.

Ik ben héél blij om deel uit te maken van dit fantastisch team! 
Want samenwerken is zoveel leuker dan alleen 🙂

Team “de stilte”

Wij kijken allemaal enorm uit naar deze samenwerking. Samen vormen wij een team en zullen wij vanuit het hart het beste bij jou naar boven halen.

De workshop “Bewust & in stilte thuiskomen bij jezelf” die ik organiseer samen met Tina, gaan ook door in de groepspraktijk “DE STILTE” in Marke. We lanceren heel binnenkort een 2de reeks, daar onze eerste groep reeds volzet is. Hou gerust mijn Facebookpagina in de gaten. Want wegens Corona zijn de plaatsen heel beperkt.

We zijn halfweg de grote vakantie … het was al een speciaal jaar 2020! Dit is een understatement. Maar we zijn er nog … levend & wel. Het oorspronkelijke businessplan hebben we eind maart mooi terug in de kast gestopt. We zijn gelukkig niet stil blijven zitten. Mijn opleidingen werden met een paar maanden opgeschort, daarvan zijn er nu 2 afgerond. En zoals je hierboven reeds kon lezen, zijn er reeds veel nieuwe plannen gesmeed voor de nabije toekomst. Dit stemt me uiteraard zeer gelukkig & maakt dat ik vol vertrouwen de toekomst tegemoet treed, en Corona moeten we er bijnemen, willen of niet. De wereld draait door & wij moeten mee veranderen.

Mijn zoon was een Spotify muzieklijst aan het aanmaken voor op vakantie … hij vond niet onmiddellijk inspiratie … het werd niet #coronasummer #wateenraarjaar of het woord van de deze zomer #staycation … omdat wij naar het buitenland trokken, werd het simpelweg #summmer2020

Vakantie in eigen land had zeker ook een alternatief geweest. Ik vind het super om al die mooie & toffe foto’s te zien passeren op Instagram of Facebook van al die mooie plekjes hier in België.

Wij hadden dus het geluk om midden juli op reis te kunnen vertrekken, niet met het vliegtuig … dat risico wou ik niet nemen. We zijn vertrokken met de auto, in onze eigen bubbel. Vorig jaar was de vakantie van onze dochter voor de helft in het water gevallen door haar operatie (appendix) in het buitenland … dit jaar extra genieten! Dat hebben we dan ook zo gedaan.

Door eerdere tegenslagen … hebben we leren leven in het “NU” en genieten we van ieder moment. We hadden zo goed als niets gepland. We zien wel wat er komt. Geen druk. Het is tenslotte vakantie 🙂

Sinds mijn burn-out heb ik eerst “NEE” moeten leren zeggen, nu zeg ik wel héél graag “JA” … “JA op het leven”, “JA op onverwachte uitnodigingen” en “JA op dingen die goed aanvoelen”. Zo gebeuren er veel mooie dingen.
Ik neem dan ook niets als vanzelfsprekend. Ik ben dan ook heel dankbaar voor iedere dag die geweest is.

Take nothing for granted!

Een vriend vroeg me: “En, goed uitgerust na de vakantie?!” … EUHHHHHHH … dienen vakanties dan altijd om uit te rusten? Of ook om mega veel leuke dingen te doen en onze zinnen te verzetten?

Ja, dat hebben wij vooral gedaan. Onze zinnen verzet. Herinneringen gemaakt die ze ons nooit meer kunnen afpakken. Druk was het wel. Voor mijn pubers kan het nooit druk genoeg zijn …

Als HSP’er (hoogsensitief persoon) en na een burn-out heb ik toch na alle drukte de ONTPRIKKELING & RUST ohhh zooooo broodnodig. Mijn yogamatje gaat steevast mee op vakantie & ik heb ook geprobeerd om op tijd & stond te mediteren en te lezen. Mijn kinderen zijn groot genoeg, dus ik kan al een tijdje ongestoord eens iets alleen doen. Dat heb ik dan ook gedaan. Zijn uw kinderen nog te klein, wees niet te verlegen om eventjes hulp te vragen.

Lezen is één van mijn favoriete bezigheden op vakantie! Dit boek is ook een echte aanrader.

Heb ik mij “gejeund”? Ja, heel straf, ook veel vrienden & familie gezien op vakantie wat altijd hartverwarmend is. #everymomentmatters

Volledig uitgerust?

Eerlijk, nee, dat niet helemaal. Maar het was het meer dan waard. Een beetje moe maar wel héél voldaan.

Ik geef toe, vroeger vertrok ik al op voorhand uitgeput en vol stress op vakantie. De eerste dagen was ik steevast ziek. Pas na een week voelde ik mij écht in vakantie. Dan was het al terug bijna tijd om huiswaarts te keren. Nu doen we dit anders. We maken dat we niet meer over-gestresseerd of volledig uitgeput vertrekken.

Want vakanties dienen toch vooral om leuke dingen te doen! Of niet soms?

Memories are forever. Daarom gaan wij graag op reis. Even weg van alle routine. Samen zijn & leuke dingen doen.

Collect moments … not things!

Ik ben ondertussen al terug één week heropgestart, het voelde goed, zeer goed. Blij dat ik mijn positieve vibes kan overbrengen op mijn coachees & in mijn behandelingen. Want ook daaruit haal ik energie. Het blijft gewoon een kwestie van DOSEREN! En lief te blijven voor mijn eigen lijf. Ik ben er een paar keer over geweest en heb het moeten bekopen. Met een bezoekje aan de osteopaat tot gevolg.

Doseren … hoe doen we dit?

En toch rekening houden met onze omgeving … het is soms balanceren op een dun koort. Waar trekken we de grens voor onszelf?

Door vooral héél eerlijk te zijn naar uzelf toe. Zo ben ik midden op een middag niet mee gegaan naar het brocante marktje in de volle zon … ik ben gezellig thuis gebleven met mijn boek “Caravandagen” van Evelien De Vlieger, de schaduw opgezocht. Daar had ik behoefte aan op dat moment.

Door op tijd & stond toch even die PAUZEKNOP in te drukken en de STILTE op te zoeken. Ook al zijn we samen op vakantie met vrienden & familie. Mijn oordopjes & een goeie koptelefoon nemen we altijd mee.

Voor mij helpt een meditatie keer op keer. Het brengt rust & evenwicht.

In de ochtend tijd nemen om mijn morning pages te schrijven, geeft me ook de nodige rust.

Op de minder drukke dagen nam ik toch even de tijd om mijn mailtjes te checken en mijn morning pages te schrijven.

Tot slot deel ik graag nog enkele van onze summer pics 📸 … want ja fotografie is ook een hobby van mij … je kan nooit te veel foto’s hebben 🙂 Je kan mij ook volgen op INSTAGRAM … mijn bijnaam is dan ook InstaBabs 😉 Altijd blij met een volger bij 🙌

Ik hou van het stadje Valbonne. De sfeer … ik voel me er thuis. Ik denk dat ik er wel zou kunnen wonen.

Prachtige wandeling gedaan langs de kust van Cap d’Antibes.
My 2 special ones!
Wild & free … just like the sea! My kiddos ❤️
Als we aan de zee zijn, verkies ik vis op het menu. Overheerlijke sardientjes.
Lange rotswandeling gedaan. Was een gans avontuur. De natuur laadt mij ook op.

Hoe was jullie vakantie tot nu toe? De pauzeknop even kunnen indrukken? Ook voor uzelf?

Namasté