Maak een afspraak

Een terugblik …

Een terugblik op het voorbije jaar. Ik neem graag even de tijd voor enige reflecties. Wat ging goed tot zeer goed, wat kon beter, wat wil ik anders gaan doen … wat wil ik zeker behouden …


De maand december is een mooie maand om eens terug te kijken naar het voorbije jaar! En wat voor een jaar dan nog! 2020. Het had het jaar kunnen zijn met een recordaantal huwelijksfeesten …  en zoveel meer … want ja in 2020 ging het allemaal gebeuren. Een magisch getal ✨


Er is dan ook wel héél veel gebeurd. Maar dan net een beetje anders dan we het ons voorgesteld hadden.  In ons hoofd kunnen we nog zoveel zaken voorstellen … en hopen hoe het er uit zal zien … en dan komt er plots een pandemie op ons af … wie had zoiets kunnen voorspellen?

Steve Jobs had er ons al voor verwittigd nochtans … Zo zie je maar, zekerheid is er nooit.  We hebben wel een keuze hoe we hiermee willen omgaan.  Schieten we massaal in angst of kijken we waar we wel een invloed op kunnen hebben?


Zo werkte ik zelf keihard aan mijn immuunsysteem. Ik liet een health screening & dna test doen om te weten wat goed is voor mijn lichaam. Zo paste ik mijn voeding nog meer aan en voel ik mij goed in mijn vel. Geen opgeblazen buik meer of andere ambetante kwaaltjes. Fingers crossed 🤞.
Voor diegenen die in angst geschoten zijn … weet dat ook dit passeert. Na regen komt zonneschijn ☀️. Kijk ook eens naar de zaken die wel goed gegaan zijn of de zaken die we wel nog konden doen. 


2020

Zo ben ik begin dit jaar gestart met mijn eigen coaching praktijk Inside Out. Ik had al een eerste klant die wou komen eind januari … alhoewel ik voor mezelf februari had voorgesteld om definitief van start te gaan. Ik kreeg een extra duwtje om meteen aan de slag te gaan. Het was voor mij een teken dat het zo moest zijn … 😃
Half maart viel alles plots stil … wij zijn niet blijven stilzitten … naarstig blijven verder timmeren aan die droom …

Ja mijn mijn motto is dan ook DROMEN DURVEN DOEN …  Corona ging daar geen stokje voor steken. No way! 


Uiteraard vielen er veel plannen in het water dit jaar. Zoals het 50ste huwelijk verjaardagsfeest van mijn ouders, het dansavontuur naar New York met onze dochter Juliette en de ganse familie,  het lentefeest van onze zoon Jean,  mijn surfreis naar Portugal met 2 vriendinnen … en ga zo maar door. 
Hierdoor kwam er extra tijd vrij om mij verder te blijven verdiepen in mijn coaching skills. Online opleidingen,  lezen en nog eens lezen … ik kan er maar niet genoeg van krijgen 🤓


In plaats van mijn reis naar Portugal ben ik begonnen met een podcastStraffe klap met Ben & Babs“, samen met mijn trainer Benjamin Ball. Zo zie je maar, ieder nadeel heeft ook zo zijn voordeel. Dit was ook iets dat nog op mijn “verlanglijstje” stond … en ondertussen hebben we al een 4 tal opnames gedaan. 

Je kan onze video’s terugvinden op Youtube & Spotify.


Daarnaast hadden we een mooie zomer … zie hier mijn blogstukje over de Zomer van 2020.

 
De workshop “Bewust & in stilte thuiskomen bij jezelf” die ik samen geef met Tina kon doorgaan, rekening houdende met de Corona maatregelen. Een 20 tal cursisten konden we onderdompelen in de wondere wereld van de Mindfulness, yoga & meditatie

We kregen zulke fijne reacties van al onze deelnemers 🤗 Mijn hart ❤️ maakt dan een sprongetje … Wens je ook op de hoogte te blijven over onze toekomstige workshops? Stuur een mailtje naar hello@barbaravanwonterghem.be of via mijn website.


Wat bracht 2020 mij nog?

Nieuwe manieren gevonden om toch te verbinden met elkaar. Wat net die connecties maakt van mij een gelukkiger persoon. Zo ontdekte ik het online gegeven. Let’s Zoom 🙂  Tijdens de eerste lockdown in maart schreef ik mij in in een online boekenclub “The naked booklovers” van Joke Vander Laenen & Kristien de Wolf. Ik vond dit geweldig. Het eerste boek dat we lazen was er dan ook eentje die lang bleef nazinderen. Julian van Fleur Pierets.  Misschien een leuk kerstkadootje 🎁 voor onder de Kerstboom 🎄. 


Het was een jaar vol verandering! Vol nieuwe avonturen. Een jaar vol nieuwe contacten. Ja, en dat allemaal met Corona in de buurt. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op dit speciale jaar. Ik heb durven springen … en ik sta nog steeds recht, sterker dan ooit 💪🏻


Naast mijn coaching praktijk ben ik ook nog bezig aan een opleiding Yoga Teacher Training. Yoga & meditatie brengen me zoveel wijsheid en vooral veel antwoorden. 


De meditatie brengt ook creativiteit op gang. Gelukkig maar … want in deze uitdagende tijden als ondernemer vraagt het om flexibel te zijn en aan te passen waar mogelijk.

Zo was het terug overschakelen op online coaching & wandelcoachings. Gelukkig mogen we ook terug 1 op 1 live sessies houden mits de nodige afstand te bewaren 😷

Daarnaast ben ik samen met mijn man nog een extra avontuur aangegaan. www.benzina.be … for the love ❤️ of Cars.

BENZINA is een nieuw merk, ontstaan uit de liefde voor auto’s. BENZINA brengt creatieve concepten rond auto’s. Dit varieert van handgetekende opdrachten van uw klassieke auto of youngtimer over objecten in beperkte oplage tot automotive art prints.

Wat zal 2021 ons brengen? 

Ik laat mij verder mee flowen op de golven van het universum. Ik maak wel dat ik in “shape” blijf … dat ik goed op mijn plank kan blijven staan. Als ik val … dan probeer ik zacht te landen … en doet het dan toch kei veel pijn … dan laat ik mij verzorgen!  


Waar wil ik nog verder naar toe evolueren? 

Met mijn praktijk wil ik verder samen op REIS gaan met mijn coachees naar INNERLIJKE RUST & GELUK!  

A journey to Inner peace & happiness!


Op persoonlijk vlak wil ik mijn 3 top waarden koesteren en delen met jullie.

  1. Mij vrij voelen … dan denk ik spontaan aan het nummer “I want to break free” van Queen.  Ja volledig mezelf zijn & blijven … no matter what. Al zit de Koning voor mijn neus hier in mijn praktijk. Wie weet wil hij zich ook wel eens laten coachen 😁

2) Mij geconnecteerd voelen … in eerste instantie met mezelf … daarna maak ik heel graag de connectie met ieder van jullie! 

3) Mij geliefd voelen.  Ja wie wil dit niet?  Het begint bij zelfliefde. Ik ben fier op wat ik al de voorbije jaren gerealiseerd heb.  Ook al was dit met zeer veel vallen … vaak met traantjes … hevige emoties … maar we staan terug rechtop. En surfen verder. 

Ik ga de toekomst tegemoet met verwondering en veeeeeel nieuwsgierigheid.

Na Corona zou ik ook héél graag écht op reis gaan, samen met mijn coachees. Lekker dichtbij en ook iets verder, naar de zon … om te onthaasten, te lezen, te schrijven, een reis naar binnen maar ook een reis naar buiten …

A real journey from the Inside Out!

Ik hou jullie héél graag verder op de hoogte van mijn verdere plannen. Er zijn al wat besprekingen op gang die deze richting uit gaan, zo spannend allemaal!


Ik wens jullie ALLEN veel innerlijke rust & geluk toe. Kan je hier wat hulp bij gebruiken? Ik help jullie graag. Laat mij iets weten! Stuur mij een mailtje. Ik antwoord graag op al jullie vragen.


Namasté.

Super gezellig & fijn eindejaar & vooral een geweldig goede nieuwe start! Eentje met veel nieuwe mogelijkheden en veel LIEFDE, PLEZIER & FUN!

Dikke virtuele knuffels

Babs