Maak een afspraak

RECAP 2022 – 12 maanden, 12 beelden

Hey hey!

Vandaag is de kortste dag van het jaar. Winter Solstice. De donkerte lijkt misschien sterker dan ooit, het licht is ook héél dichtbij! Wereldwijd gaan vandaag mensen samen mediteren. Laten we de frequentie samen vergroten. Op naar een mooiere en betere wereld voor iedereen.

Want geen golf is te hoog 🌊 Laten we samen die Quantum jump nemen.

Dit vat mijn jaar in 1 foto samen. Het was een echt jump voor mij 😃 en hierin neem ik jullie héél graag verder in mee. Maar eerst even terugblikken op het voorbije jaar aan de hand van 12 beelden.


Wat is dat jaar toch voorbijgevlogen 🌬️ Het was een héééél bijzonder jaar. Vonden jullie dit ook niet? 
2022 … als je dit getal samentelt is dit het getal 6.
In de Kundalini yoga staat dit getal voor ons 6de lichaam en deze staat voor onze ARC line. 

De arcline wordt ook wel halo genoemd. De F1 liefhebbers onder jullie gaan dit woord misschien herkennen. Het is de stralenkrans om het hoofd die je kan zien in afbeeldingen van heiligen 😇 Het goede nieuws is: je hoeft geen heilige te zijn voor een arcline, die heeft iedereen. Het is een band van energie langs je voorhoofd, van oorlel naar oorlel. Vrouwen hebben nog een tweede arcline, van tepel tot tepel. De arcline vormt een waarschuwingssysteem. Hij beschermt je en leidt je door je te voorzien van informatie in de vorm van intuïtieve boodschappen. Tegelijkertijd is de arcline ook een zender, het projecteert jouw vibratie. 

Stel het voor als jouw eigen gps systeem. En wat jij daarin programmeert kan dan ook naar jou toekomen 🧲 Het getal 6 heeft ook de vorm van een zwangere vrouw. Er werden dit jaar dan ook héél wat nieuwe projecten de wereld in gestuurd. Huizen werden gekocht en verkocht, nieuwe (werk)relaties kwamen tot stand of werden beëindigd … en ga zo maar door. 


12 maanden zijn voorbij, ik deel graag per maand een beeld (een foto).


JANUARI 2022 

Foto genomen vanuit mijn bed in de spoedafdeling. Ik had het nieuwe jaar onmiddellijk pittig ingezet 😅

In januari 2022 kwam mijn lijf mij wederom iets moois tonen. Ik schreef er ooit eerder een blostukje over, nee, uw lichaam liegt niet.

Toen onze dochter op 3 januari terug richting New York vloog voor haar balletopleiding daar bij Ellison Ballet verder te zetten, wetende dat we elkaar pas terug gingen zien eind mei … deed dit iets met mijn moederhart. Op dat moment was ze dan ook nog maar 16 jaar. Dit is misschien wel een belangrijke kanttekening. Diezelfde avond kreeg ik nog een acute megaaaaa pijnlijke lumbago en lag ik op de spoedafdeling, ik dacht eerst dat ik misschien wel een niercrisis aan het doen was.

Maar nee, het was stress … emotionele stress dus … volgens de dokter kon ik dit tot een 6 tal weken voelen … mocht ik wel tot 6 pijnstillers, een maagbeschermer per dag nemen en dat zolang dat het nodig was … Dit voelde voor mij niet de juiste genezingsmethode en trok ik alle kaarten die ik ondertussen zitten had uit mijn toverhoed 🎩

Kapparest to the rescue, Gaba en Relax. Gebruik gerust mijn kortingscode INSIDEOUT.

Deed ik reiki bij mezelf en hocus pocus, na 2 dagen was mijn pijn zo goed als verdwenen en kon ik terug aan het werk. Wat wil ik hiermee zeggen … dat we ALTIJD nog zelf VERANTWOORDELIJK zijn over ons eigen lijf! Dat ik geloof in een veel holistischere aanpak voor sommige verschijnselen … zoals bijvoorbeeld in mijn geval hier, emotionele stress! 

Emotionele stress bestrijden met pijnstillers en maagbeschermers, hmmm.

Dit was dus wederom een mooie les dat mijn lijf mij kwam vertellen. Dat het helemaal OK en normaal is wanneer uw 16 jarige dochter voor 5 maanden terug naar het buitenland vertrekt, dat dit heel wat emoties naar boven brengt. Dat ik deze niet hoefde weg te duwen. Alles mag er volledig zijn.


FEBRUARI 2022 

Foto vanuit de sportclub. 

De meeste goede voornemens vallen na 2 weken terug in het water. Volgens onderzoek houdt maar 8% zijn of haar goede voornemens effectief en langdurig vol. Dit is toch echt wel weinig.

Consistentie is key! Geloof me. Geef niet op omdat je 1 x of 2 x geskipt hebt. Je kan iedere dag opnieuw beginnen. 

De mooie les zit er voor mij in, je hebt iedere dag opnieuw de keuze om te kiezen. Blijf ik zitten in mijn zetel, lekker warm en knus (ook niets mis mee), of ga ik toch voor die beweging en kom in actie en laat ik de energie door gans mijn lijf stromen. Voel vooral waar jij nadien écht blij van wordt. Wie zal je zijn wanneer je gerust hebt en naar je lijf geluisterd hebt of de nood voelde om toch die spieren eens wat uit te stretchen.


MAART 2022 

Foto tijdens een workshop rond stress & burn-out.  

Het is mooi om te zien dat meer en meer bedrijven openstaan voor preventie naar stress & burn-out. Het zijn uitdagende tijden, we hebben nog niet helemaal Corona verteerd of er was daar de energiecrisis. Werken aan uw mentale mindset & weerbaarheid is in mijn ogen dan ook primordiaal.
Voor dit bedrijf bracht ik een workshop rond stress & burn-out en nadien deden we samen een meditatie.

Wens je dit ook voor jouw bedrijf, stuur me gerust een mailtje. Dan werk ik heel graag iets uit op maat.


APRIL 2022

Foto van op de vesten in Ieper.


De lente is mijn lievelingsseizoen. Alles komt terug tot groei en bloei. Het is mijn droom om ooit naar de bloesems te gaan kijken in Japan. Ik ben gek op Japanse zen tuinen. Maar ook hier in West-Vlaanderen hebben we prachtige tuinen, zoals hier op de Vesten in Ieper. Zie de pracht en praal rondom ons, helemaal gratis.

#vergeetniettekijken 

In april ging ik samen met een fantastische groep naar Portugal op mijn 2de Inside Out Retreat. Samen op innerlijke reis gaan is zo bijzonder en kan ik moeilijk in woorden vatten om uit te leggen wat dit met mij en de deelnemers doet. Het is iets dat je zelf moet meemaken om het zelf te voelen.

#youhavetofeeltohealit 

De mooiste reis die wij kunnen maken in ons leven is, de reis van ons hoofd naar ons hart ❤️

MEI 2022 

Foto van mezelf aan zee op shopping pad. 


De maand waarin ik verjaar (45). En dit jaar werd ik zo gigantisch verwend. 

Mijn man en vrienden organiseerden een fantastisch weekend aan zee, met allerlei activiteiten waaronder een yoga ochtend sessie, een wakeboardsessie en ook nog een leuk shopping moment. Wat een verwennerij was me dat zeg.

Deze maand ging ik ook met mijn liefste vriendin Isa op yoga retreat naar Nederland op Kundali weekend bij Jasper Kok. Wat een ervaring. Ik kwam er als het ware verlicht van terug 🤩

Eind mei kwam Juliette ook terug thuis na 5 maanden! Mei was voor mij dus écht een top maand. Zo dankbaar voor dit alles. En de les hierin, “take nothing for granted” en wees iedere dag opnieuw dankbaar voor wat er wel is 🙏🏻

JUNI 2022

Foto van in Juan-les-Pins (Frankrijk) in Warrior pose. 

In juni nam ik 1 weekje verlof samen met Juliette, mijn dochter. We hadden elkaar dan ook lang moeten missen. Een moeder-dochter moment. Les: “Collect moments, not only things“. 
We gingen samen naar zee … lazen, schreven, deden yoga & meditatie … we kwamen samen tot rust. Wat een welvaart.

JULI 2022 

Foto van op het strand. 


Deze maand gingen we samen op vakantie met ons gezin. Juli was een extreem warme maand en zochten wij verkoeling aan zee en onder de parasols.

Deze maand namen we helaas afscheid van onze pappie. We zijn dankbaar voor wie hij was en we namen dan ook met iedereen die hem dierbaar was zeer mooi afscheid. 

Juliette deed deze periode een ballet zomerstage in Monaco en deed er tevens auditie en werd aangenomen 👏 Papie was apetrots. Zo dankbaar dat wij dit nog kunnen vertellen hebben. 

Wat een rollercoaster 🎢 was dat. Van vreugde naar verdriet en terug. Dit hoort bij het leven.


AUGUSTUS 2022 

Foto genomen tijdens de afscheidsviering van pappie. 

Zeer dankbaar voor alle liefde dat we tijdens deze viering hebben mogen voelen. Deze maand heeft voor mij zo’n enorme spirituele groei gebracht. De connectie met mijn “spirit guides” is alleen maar sterker geworden hierna. Ik schreef onlangs hierover een blogstukje.

Ik heb tijdens het afscheid van mijn lieve schoonvader in juli en op de dag van de viering zoveel energie gevoeld, gehoord, geproefd, geroken, gezien … we bestaan écht allemaal uit sterrenstof ✨✨✨

Ik zag de energiedeeltjes in het rond fladderen. Het was écht een magisch moment. Dit moment staat op mijn harde schijf. Zo’n mooi intens moment ga ik van mijn leven niet meer vergeten. Om te koesteren.

In augustus volgde ik ook de opleiding van de Access Bars. Ik schreef er eerder een blogstukje over.

SEPTEMBER 2022

Foto genomen in mijn praktijk. 


Het besef dat kleine gelukjes in dagdagelijkse dingen zit. Hier kreeg ik van een coachee deze prachtige bloemetjes, geplukt uit haar eigen tuin. Van zo’n attenties gaat mijn hart sneller kloppen.

#kleingelukske  

OKTOBER 2022

Foto genomen op het dak tijdens de Inside Out Retreat in Portugal. 

Deze maand had ik het geluk tot 2x toe naar Portugal te kunnen gaan. Wat een mooie connectie met iedereen. Wat een mooie energie dat er doorheen beide groepen mocht stromen. 

Ja, graag meer van dat.

NOVEMBER 2022 

Foto genomen tijdens wandeltocht in de Ardennen. 


Was een zeer drukke maand in de praktijk maar ik nam op tijd en stond tijd om te vertoeven in de natuur. Zo genoten we van een weekend in de Ardennen samen met vrienden. Ik wandelde er 15 km en dat deed goed. Beweging is altijd een goed idee. 

Wanneer we iemand verliezen … dan staan we terug even stil bij wat we zelf nog willen. We worden ons nog meer bewust dat ons aardse leven hier niet eeuwig is. Onze ziel moge dan wel verder reizen. Maar onze dagen hier zijn geteld, dan doen we best dingen die we écht leuk vinden. Mijn motto blijft steeds dezelfde, DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY!

In deze maand schreef ik er nog een blogstukje over.

DECEMBER 2022
Deze maand lanceerde ik mijn nieuwe retreat naar de bergen ⛰️

Ja je leest het goed, Inside Out Retreats breidt uit naar Oostenrijk 🇦🇹

Ik neem je héél graag mee op pad naar jouw innerlijke reis naar meer rust en geluk 🍀

Zelf kijk ik dan ook héél dankbaar naar het voorbije jaar terug. 

Ik mocht 3 verschillende groepen begeleiden op Retreat naar Portugal en zag nadien zo’n mooie transformaties en groei. Ook in mijn praktijk mocht ik veel coachees terug naar hun kern zien komen. Keuzes maken die juist voelden zonder twijfel. Gewoon terug jezelf mogen zijn, in al zijn kracht en glorie 🤩 Laat nu net dat mijn verdere missie zijn. Groei, op persoonlijk en professioneel vlak! Want alles hangt aan elkaar en heeft een invloed op elkaar. 


Ook op persoonlijk vlak blijf ik mezelf graag verder uitdagen en laat ik mezelf verder begeleiden in mijn spirituele groei via Kundalini Yoga en meditatie en zeker en vast ook via de quantum healing. Want ja, ALLES IS ENERGIE ⚡⚡⚡

Voor de rest, ga ik komende weken heel intens genieten in het “nu”, samen met mijn gezin. 

Om dan vol goesting het nieuwe jaar in te stappen! 


Wat staat er reeds op de planning voor 2023: 


Eerste 3 maanden zitten goed vol met coaching trajecten, dankjewel voor het vertrouwen, alsook tijd voorzien om nieuwe trajecten verder uit te bouwen. Dus blijf me zeker volgen, ik hou jullie héél graag verder op de hoogte van mijn verdere plannen …

Eerste retreat naar Portugal staat gepland voor april. In de week van donderdag 27 april tem 2 mei is er nog 1 dubbele kamer terug vrijgekomen! Wees snel als jij nog degene wil zijn die meekan 😎

https://barbaravanwonterghem.be/inside-out-retreat/


Daarna staat de Inside Out Retreat naar Oostenrijk gepland van zondag 25 tem vrijdag 30 juni op de agenda. Hiervoor zal ik nog een aparte mailing sturen met alle details! 


Yogi Madhav, mijn yogaleraar van in India gaat deze retreat naar Oostenrijk mee begeleiden. 

We leerden elkaar kennen in 2018 tijdens mijn eigen eerste innerlijke reis. Zo’n reis zet zoveel andere mooie dingen in gang. Ik kan zo’n reis alleen maar aanbevelen. 
Van altijd moe naar energie en plezier. Werkplezier en meer balans in mijn relatie. Het bracht mij alleen maar goeds. 

Voor de rest staat er nog veeeeeeel plezier, joy, een gevoel van vrijheid, verbinding met ieder van jullie … op de planning 😃

En ook dit wens ik ieder van jullie toe. Een zalige en vredige Kerst 🎄en een super tof Eindejaar toegewenst en tot in het nieuwe jaar vol goeie moed en goesting! 

Om dit blogstukje af te sluiten, deel ik héél graag nog een gedichtje met jullie. Het komt uit het gedichtenboekje “een bundeltje licht” van Britt Nelissen.

Een bundeltje licht

Wil je grootse liefde voelen?

Kijk eens naar boven, naar de sterren en de maan.

Want het is sterrenstof waaruit we bestaan.

We zijn hier misschien maar even,

maar kunnen grootse dingen doen,

als we vanuit ons hart leven.

Een plant, een mens, een dier,

een vorm van liefde, ieder met een eigen gezicht.

Maar in essentie zijn we allemaal een bundeltje licht.

Let’s shine together from Inside Out ✨✨✨
Dankjewel voor dit mooie bijzondere jaar.

Namasté

Babs