Maak een afspraak

Begin eens bij jezelf 😃

Begin eens bij jezelf, om daarna jouw mooie energie te laten overstromen op anderen.

Wat vind jij leuk?

#domoreofwhatmakesyouhappy

Doe meer van wat jou écht gelukkig maakt. Zo straal jij uw geluk ook over op anderen.

Zelf hou ik van reizen en daarnaast ben ik ook een echte YOGA LOVER. 

Reizen doe ik al van kinds af aan. Vaak naar Frankrijk maar op m’n 6de ook naar Disneyland in Amerika. Wat een avontuur. De microbe voor het reizen zat er vroeg in, ook al was ik als kind vaak reisziek. Maar dit heb ik gelukkig overwonnen 😃

Naast reizen hou ik enorm van yoga. 


Ik deed voor het eerst yoga toen ik 21 jaar was ofzo. Op vakantie toonde een vriendin van mij, mij enkele poses en deed ik een poging haar na te doen. Ik had dan wel lang ballet gedaan (op recreatief niveau voor alle duidelijkheid, dat zeg ik er wel bij want anders krijg ik een eyerolling dochter 🙄 op m’n dak die zelf een professionele ballerina is). 


Door de jaren heen was ik zo stijf geworden … dat ik voelde dat yoga toch iets goeds kon zijn voor mij.
Pas enkele jaren later ging ik naar de yoga in Kortrijk, samen met nog een andere vriendin. Toen echter ik zwanger werd van Juliette, ben ik ermee gestopt omdat ik zo misselijk was.


Die periode was ik ook zo hard aan het werken (horecazaak) en had ik een enorme bewijsdrang en nam ik geen tijd om te sporten of om aan yoga te doen. Ik had enkel oog om carrière te maken en het familiebedrijf verder in goeie banen te leiden. Ik zette mezelf op een zijspoor zonder dit zelf echt te beseffen. 


Toch kwam yoga na al die jaren toch terug op m’n pad. Wat moet zijn zal zijn.

Ik voelde mij uitgeput. Kwam bij een gezondheidstherapeute terecht die mij yoga en meditatie leerde kennen. Wat een lifesaver was dat! 


Zo ging ik mee op een spirituele inleefreis naar India. Ik deed deze reis tot 2x toe. Toen leerde ik Madhav kennen. Hij was daar onze yoga leraar. Vorig jaar gingen wij nog samen op yoga/hiking retreat in Oostenrijk. ZALIG! Ik ga heel graag nog eens terug. 

In 2019/2020 volgde ik zelf een YOGA TEACHER training (200u). Ik vond de opleiding best uitdagend, maar oh zo dankbaar dat ik deze gedaan heb. Daarna volgde vorig jaar een verdieping in de Kundalini yoga (365 dagen training in 2023). 


Wat zijn mijn verdere plannen hierin? 

Dit jaar ga ik mij verder verdiepen in de japji, dat is de yoga van het Geluid.

Met geluid heb ik dan toch wel een bepaalde band. Voor diegenen die me kennen, ik ben als het ware geboren op de dansvloer. Mijn vader had in de tijd 12 discotheken, verschillende feestzalen en een hotel. 

Ik werd geboren met geluid …  en hierdoor speelt ook het idee om te starten met een Inside Out Podcast!


Wat het grappige is, mijn vader en ikzelf houden immens van de STILTE


Dat is net het mooie aan het leven. Die verschillende polen. De dag en de nacht … eb en vloed. Regen en zonneschijn. Het één kan niet zonder het andere. 


En zo is dat net voor mij. Geluiden, klanken, vibraties, trillingen die mij in beweging houden … en daarnaast de stilte, die mij tot een innerlijke rust brengt. En zo blijf ikzelf mooi in balans

Wat een mooie reis ben ik aan het maken! En dat wens ik ieder van jullie ook toe. 

Ga je graag eens mee op een Inside Out Retreat?

De eerstvolgende is van donderdag 17 oktober tot dinsdag 22 oktober 2024 naar Portugal.

https://barbaravanwonterghem.be/inside-out-retreat/

Stuur dan gerust een mailtje naar hello@barbaravanwonterghem.be
Enthousiaste groetjes

Barbara